Szafi Free gluténmentes vegán lúdláb szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes vegán lúdláb szelet
Tészta hozzávalói (20 cm-es formához):
- 155 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 16 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 20 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 6 g sütőpor (sütőpor ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g citromlé
- 240 g kézmeleg víz
Krém hozzávalói:
- 500 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
- 250 g Violife natúr krémsajt
- 80 g eritrit (ízlés szerint adható még hozzá) (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 30 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 1 g cikória porkávé (cikória porkávé ITT!)
- 80 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Free natúr rizscsíra fehérjepor (helyette lehet piskóta liszt) (Szafi Free natúr rizscsíra fehérjepor ITT!)
- 6 g citromlé
Csokimáz hozzávalói:
- 75 g Paleo csokoládé (paleo csokoládé ITT!)
- 25 g Cocomas (cocomas ITT!)
A csoki tetejére:
- 12 szem magozott meggy
Először készítsük el a krémet:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a mandulaitalt.
Dolgozzuk csomómentesre, és alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben főzzünk belőlük sűrű krémet.
Ezután hűtsük ki és kézi habverővel keverjük el benne a sajtkrémet. (Mielőtt a sajtkrémet hozzáadjuk, tegyük hűtőbe, hogy jó hideg legyen.)
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe, és keverjük csomómentesre. (Először híg lesz a tészta, de, ahogy keverjük sűrűsödni fog.)
Ezután simítsuk a masszát egy 20 cm ármérőjű, szilikon tortaformába.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 30 perc. (Erősebb sütőben 26-28 perc is elég lehet.)
Ha kisült borítsuk rácsra, és hűtsük ki. (A tészta teteje be fog repedezni, de nem lesz törékeny.)
Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy kapcsos tortakarikát.
Rakjuk az aljába a piskótát, simítsuk rá a krémet és dermedésig tegyük hűtőbe.
Végül gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a cocomas-szal, majd kenjük a krémre és rakjuk rá a meggyszemeket.
(A csokit mielőtt megdermed, vágjuk át, így nem fog törni szeleteléskor )
Beltartalmi értékei szeletenként (12 db-ra számolva):
- Energia: 165 Kcal
- Fehérje: 4,7 g
- Zsír: 9,7 g
- Szénhidrát : 16,8 g
100 grammban:
- Energia: 132 Kcal
- Fehérje: 3,8 g
- Zsír: 7,7 g
- Szénhidrát: 13,4 g
RECEPT 2.
(A recept készítője: Fürst Eszter)
Szafi Free vegán lúdláb torta
„Fantasztikusan finom, a töltelék teljesen olyan, mint a hagyományos!”
Hozzávalók 8 szelethez (20 cm-es formához):
- 250 g Szafi Free Hajdinás Piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 1 csipet só
- 35 g zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 1-2 g Szafi Reform 2in1 kávépor (Szafi Reform 2in1 kávépor iTT!)
- 65 g baracklekvár (Szafi Free és Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 14 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 300 g mandulatej (mandulaital ITT!)
Töltelék:
- 250 g vegán mascarpone (előtte vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen annyira „fagyos”)
- 30 g kakaópor
- 4 g rumaroma (rumaroma ITT!)
- 45 g datolyaszirup (datolyaszirup ITT!)
- 240 g meggy (fagyasztóból vettem ki, úgy mértem le maggal együtt, de természetesen magozzuk majd ki!)
MEGTISZTÍTVA: 130 g lett.
Alaposan összekeverve.
Elkészítése:
Alaposan összekeverem a tészta hozzávalóit. (csomómentesre)
Szilikon formába öntöm.
Előmelegített sütőben 200 °-on 45 percig sütöm.
(A sütési idő eltérhet a sütőtől függően!)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, kettévágom a piskótát, majd megtöltöm a töltelékkel.
Tetejére: Kara kókusztejszín kakaóporral kikeverve,valamint meggy.”
Update (Ti Készítettétek):
„Csokis muffinok Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin lisztkeverékből. A zacskó hátulján lévő recept szerint készítettem (RECEPT ITT!) + adtam hozzá 10 g Szafi Reform holland kakaóport. A piskótába 1 kis marék málnát tettem. A krém: A hajdinás piskóta liszt helyett a Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin lisztkeveréket adtam hozzá.”- írta fotójához Szabó Nikolett
Szafi Free szénhidrátcsökkentett csokis muffin
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!