Szafi Reform édesburgonya-krémleves
Szafi Reform édesburgonya-krémleves
Szafi osztotta meg az Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
„Kb. 1 hete készítettem először, azóta 4-szer kellett elkészítenem, szinte mindig ez a vacsorám, ha marad és nem eszi meg előlem Beni. Nagyon nagyon szeretjük. Tudjátok, hogy én sosem rajongtam az édesburgonyáért, EZIDÁIG! Ez a leves számomra most a kedvenc leves…
Így készítem (persze kb. 4-szeres mennyiségben), nem mérek semmit, úgyhogy még konyhai mérleget sem kell elővennetek:
- 1 édesburgonya (megpucolva, kockára vágva, megfőzve sós vízben)
- 2 dl kókusztej (bármilyen növényi tejjel jó) (kókusz”tej” ITT!)
- 1 csapott evőkanál Szafi Reform vadas alappor (Szafi Reform vadas alappor ITT!)
- pár csepp citromlé (kb. 1/4 citrom leve)
- pár csepp friss gyömbér lé (én lereszelem, majd fokhagymanyomóval kinyomom a levét)
- ici pici csipet őrölt szerecsendió (tényleg csak egy leheletnyi legyen, hogy ne keserítse be az ételt)
Opcionálisan a tetejére:
- pirított fenyőmag (nyilván ez elhagyható, de én nagyon szeretem) (fenyőmag ITT!)
- esetleg friss korianderrel megszórva
Elkészítés:
A főtt édesburgonyát turmixoljuk össze a többi összetevővel, majd főzzük készre (kb. 2-3 perc), egyet rottyan, és kész is.
Készítsétek el Ti is! Mind a 10 ujjatok megnyaljátok utána!”
Édesburgonya krémleves, pirított fenyőmaggal és Szafi Free növényi „túrós” rétes (RECEPT ITT!)
Ebédötlet Szafi Instagram oldaláról (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
„Édesburgonya krémleves, fenyőmaggal, és uhh de finom almás pite, mert almás pite van almás pitével. Ti megsütöttétek már? Hmmm? (RECEPT ITT!)
Levesből, és almás pitéből is ez a kedvencem, na jó levesből lehet az almaleves után csak… Nem tartalmaz olajat, kristálycukrot, búzalisztet, margarint, szójalisztet, tejterméket, tojást!”
Vegán édesburgonya krémleves és almás pite
RECEPT 2.
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Chilis édesburgonya-krémleves
Pálinkás Évitől így készítette (4 adag):
„4 db édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, tepsire tettem, lefújtam pici olajspray-vel, és 20 percig 180 fokon, légkeveréssel sütöttem. Így sokkal finomabb, mint megfőzve, szóval nem érdemes kihagyni ezt a lépést!!Közben 1 fej hagymát apróra vágtam, pici olajon üvegesre pirítottam. Erre dobtam a sült édesburikockákat, majd rányomtam 3 kövér gerezd fokhagymát, és 1-2 percig pirítottam őket. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszereztem sóval, kis csipet szerecsendióval, nagy csipet Szafi Reform kurkumával, őrölt gyömbérrel, és chili pehellyel, majd kb. 10 percig főztem. (Szafi Reform fűszerek ITT!) Lehúztam a tűzről, botmixerrel leturmixoltam.
Annyi mandulatejet adtam hozzá, hogy azért még ‘túl sűrű’ maradjon, aztán átmentem rajta újra a mixerrel. Édes, csípős, és fokhagymás is egyszerre, valami őrület, mennyire jó.”
Szafi is elkészítette a chilis verziót, Instagram oldalán osztotta meg fotóját:
Update (Ti Készítettétek):
„Nem kell ragoznom, BRUTÁL FINOM lett! Hamis sült kolbász (RECEPT ITT!), petrezselymes édesburgonya főzelékkel.
Petrezselymes édesburgonya főzelék pedig roppant jól kiegészítette! A főzelék az édesburgonya krémleves recept alapján készült, értelemszerűen kevesebb folyadékkal!!”-írta fotójához Pelenczei Petra
Vegán hamis „sült kolbász” édesburgonya főzelékkel
„Szafi Reform sütőtök krémleves. Elfogyott az édesburgonyám, de volt sült Sütőtököm… Ezt kívántam, ez (is) lesz az ebédem. A fűszer: Szafi Reform gyömbérpor (Szafi Reform őrölt gyömbér ITT!), Szafi Reform Himalája só, őrölt bors, Szafi Reform vadas poralap. Kara Koko kókusztejszín es egy kis pirított tökmag a tetejére.”- írta fotójához Pelenczei Petra
Szafi Reform sütőtök krémleves
„Édesburgonya krémleves pirított fenyőmaggal, én sem akartam kimaradni a sorból, megcsináltam hát, és tényleg nagyon finom.”- írta fotójához Csilla
Szafi Reform édesburgonya-krémleves
„Bár én mindig is szerettem az édesburgonyát, rendszeresen használom, levest is szoktam főzni belőle, mégis, amikor megláttam Szafi posztját, rögtön tudtam, hogy ezzel a vadas beütéssel is ki kell próbálnom. Nem csoda, hogy ő is rákattant, tényleg addiktív. Fenyőmagom épp nem volt, így tök-és lenmaggal találva. Ja és kb. hatszoros mennyiségben főzve. Köszi Szafi, ez valóban isteni. „- írta fotójához Szathmáryné Vantara Klaudia
Szafi Reform édesburgonya-krémleves
Vizler-Bokréta Veronika is elkészítette:
Szafi Reform édesburgonya krémleves
„Volt itthon némi édesburgonyám, így tehát nem is volt kérdés, hogy mit készítsek belőle. A már pár napja slágernek számító Szafi Reform édesburgonya krémleves készült, Szafi Reform vadas szósz alapporral. Én pirított tökmaggal ettem.”- írta fotójához Budai Gréta
Szafi Reform édesburgonya-krémleves
„Nagyon nagyon finom ez a Szafis vadas alappal sűrített édesburgonya krém leves. Ez volt ma az ebédem.”- írta fotójához Szász Edina
Szafi Reform édesburgonya-krémleves
Benedek Tündike fotója:
Szafi Reform édesburgonya krémleves
Csikós Gabinak is nagyon ízlett:
Szafi Reform édesburgonya krémleves
Mátyás Eszti is elkészítette:
Szafi Reform édesburgonya krémleves
„Isteni fincsi leveske lett IMÁDOM!”- írta fotójához Nyitrayné Bakos Annamária
Szafi Reform édesburgonya krémleves
„Szafi Reform édesburgonya krémleves feltúrbózva petrezselyemmel és 2 ek hajdina pehellyel. (Mert mindenhez kell hajdina.)”-írta fotójához Pelenczei Petra (Szafi Free hajdinapehely ITT!)
Édesburgonya-krémleves Szafi Reform vadas alapporral
Lovas Barbi is tesztelte, ezt írta fotójához:
„Végre én is kipróbáltam ezt a fantasztikus receptet. Hihetetlenül finom és nagyon gyorsan elkészült. Mondanám, hogy ez lesz a kedvenc levesem, de mindegyiket imádom! Az viszont 100% hogy gyakran fogom készíteni! Fenyőmaggal és friss korianderrel a legjobb!”
Édesburgonya-krémleves Szafi Reform vadas alapporral
„Édesburgonya krémleves a mai és a holnapi ebédem. Ez tényleg nagyon finom.”- írta fotójához Tóth Erika
Édesburgonya-krémleves Szafi Reform vadas alapporral
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Édesburgonya krémleves Szafi Reform vadas alapporból
„Én most 2 édesburgonyából, 3 pici céklából csináltam, így 3 ek vadas por ment bele és összesen kb fél liter folyadék (a mandulatejem nem lett elég így vízzel pótoltam). Plusz szerecsendió és fokhagymapor. Nagyon finom lett.”- írta fotójához Gergely Gabriella
Édesburgonya krémleves Szafi Reform vadas alapporból
Lovas Barbi újra elkészítette:
Szafi Reform édesburgonya krémleves
Terülj-terülj asztalkám Pelenczei Petráéknál:
- Szafi Free serpenyős pizzát (RECEPT ITT!)
- Szafi Free fehérjés cukkini fasírtot gofri sütőben sütve (RECEPT ITT!)
- Szafi free tésztát (Szafi Free tészták ITT!)
- Szafi Reform vadasos édesburgonya krémlevest
- szénhidrátcsökkentett vegán túrókrémmel (RECEPT ITT!) töltött rácsos sütit (RECEPT ITT!)
- szénhidrátcsökkentett vegán zsemlét (RECEPT ITT!)
készített.
Szafi Free-Szafi Reform gluténmentes ételek
„Végre egy cipós leves, ahol a cipót is megehetem! Étteremben ezzel sosem kísérleteztem, mert én szeretem tudni, látni, hogy mi miből készül. Valószínűleg ezért sem nagyon járunk étterembe.
Hozzávalók:
3 nagyobb édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, sütőbe toltam kb. 20 percre. Ez idő alatt kicsit megpuhul, megpirul. Egy edénybe tettem, felöntöttem vízzel, adtam hozzá sót, Szafi Reform gyömbért (Szafi Reform gyömbér ITT!), Szafi Reform vöröshagyma granulátumot (Szafi Reform vöröshagyma granulátum ITT!). Összerottyantottam kb. 10 perc alatt, majd leturmixoltam. Adtam hozzá 10 g szárított laskagombát, majd Szafi Reform vadas alappor+The Bridge Bio kókusztejszín+víz keverékét, és utoljára összemelegítettem őket. Nagyon fini, laktató leves lett. Pláne cipóstól. „- írta fotójához Pálinkás Éva (Szafi Free szénhidrátcsökkentett cipó RECEPT ITT!)
Szafi Reform édesburgonyakrémleves
Fürst Eszter fotója:
Szafi Reform vegán édesburonyakrémleves
@eed_to_be_healthy_ Instagramon osztotta meg fotóját, ezt írta:
„Picit módosítottam: szerecsendió helyett kurkumát tettem bele és a tetejét kevés pirított hagymával szórtam meg.”
Szafi Reform vegán édesburgonya-krémleves
Netti fotója:
Szafi Reform vegán édesburgonya-krémleves
@vegandio Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Reform vegán édesburgonya-krémleves
Mile-Kovács Erika édesburgonya krémelvest készített Szafi Free vegán zabpudingos palacsintával (RECEPT ITT!):
Szafi Reform vegán édesburgonya krémleves tojásmentes palacsintával
Dr. Pécsi-Huszár Réka édesburgonyakrémelvest és Szafi Free vaníliás zabpudingos palacsintát készített:
Szafi Reform vegán édesburgonya krémleves tojásmentes palacsintával
Serfel Timi guszta ebédje: Szafi Reform édesburgonya-krémleves, második fogásként vegán palacsintát (RECEPT ITT!) sütött, amit növényi alapú „túró”krémmel (RECEPT ITT!) és lekvárral töltött:
Szafi Reform édesburgonya-krémleves és vegán palacsinta
Serfel Tímea sütőtök krémlevest és almapalacsintát (RECEPT ITT!) készített:
Vegán sütőtök-krémleves és almapalacsinta
„A leves, amiből bármikor és bármennyit képes vagyok megenni. Az egyik kedvencem. Mindig ugyanúgy készítem el, megfőzöm a sütőtököt, turmixgépbe teszem a főzött vízzel együtt, adok hozzá sót/borsot/fokhagymaport, felöntöm növényi tejszínnel,és Szafi Reform vadas poralapot teszek hozzá, majd az egészet összeturmixolom. Tökmaggal és tökmagolajjal díszítem.”-írta fotójához Pusztai Dóri.
Szafi Reform sütőtök-krémleves
Csikós Gabi, Ildi, Pataki Évi, Polynár Anna, Majzik-Benkő Adrienn, Siposné Vámosi Annamária fotója:
Pandur-Kovács Mónika fotója:
Szafi Reform édesburgonya krémleves
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!