Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Mile-Kovács Erika)
Eperkrémes zabos sütemény
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Piskóta hozzávalói (18×28 cm-es tepsihez):
- 4 tojás
- 4 ek. víz
- 2 ek. Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 4 ek. Szafi Reform zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 2 ek. Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 1 kk. sütőpor (gluténmentes sütőpor ITT!)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a pudingport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Kisméretű tepsiben 170 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütjük.
Tepsi mérete: 18×28.
Eper krém:
- 1 üveg Szafi Free pirosbogyós rostos gyümölcsvelő (helyettesíthető friss gyümölccsel is) (Szafi Free pirosbogyós rostos gyümölcsvelő ITT!)
- 4 dl Cocomas (Cocomas ITT!)
- 1 ek. Szafi Free pirosbogyós szőlő lekvár (Szafi Free pirosbogyós szőlőlekvár ITT!)
- pár szem eper apróra darabolva
- 0,5 dl víz (a zselatin feloldásához)
- 6 g zselatin (zselatin ITT!)
Elkészítés:
A zselatint a meleg vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a pirosbogyós rostos gyümölcsvelőhöz. Kézi habverővel jól elkeverjük. A lehűtött Cocomas-ból habot készítünk, robotgép segítségével. Majd a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a lekvárt és az eper darabokat, óvatosan összeforgatjuk. A zselatintól gyorsan összeáll, jól kenhető krém lesz belőle.
A piskótát kettévágjuk és mind a két oldalát megkenjük Szafi Free pirosbogyós szőlő lekvárral, majd a krémmel is és összeállítjuk. Amíg elkészítjük a gyümölcszselét, addig a hűtőben tároljuk.
Szafi Free pirosbogyós zselé:
- 1/2 üveg Szafi Free pirosbogyós rostos gyümölcsvelő (Szafi Free pirosbogyós rostos gyümölcsvelő ITT!)
- 1 kk. zselatin (zselatin ITT!)
- 0,5 dl víz a zselatin feloldásához
Elkészítés:
Zselatin feloldjuk a meleg vízben, majd hozzáöntjük Szafi Free pirosbogyós rostos gyümölcsvelőt.
Eper darabokkal díszítjük a sütemény tetejét és rákanalazzuk, úgy hogy látszódjanak az eper darabok.
Pihe-puha habkönnyű finomság, ami könnyen szeletelhető. Én szeretem ha összeérnek az ízek, ezért nálam az éjszakát a hűtőben tölti.”
Erika piskótaroládként is elkészítette:
Gluténmentes zabos piskótarolád
Fahéjas-szilvás fordított piskóta
(A recept készítője: Mile-Kovács Erika)
Fahéjas-szilvás fordított piskóta
Tepsi alját kikentem puha vajjal, megszórtam fahéjas eritrittel (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!), lefedtem negyedbe vágott szilvákkal és erre öntöttem a piskótát.
Piskóta hozzávalói:
- 4 tojás
- 4 ek. víz
- 2 ek. Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 4 ek. Szafi Reform zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 2 ek. Szafi Free vaniliás zabpuding (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 1 kk. sütőpor (gluténmentes sütőpor ITT!)
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a pudingport és a sütőport is.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Kisméretű tepsiben 170 fokos légkeveréses sütőben 30percig sütjük.
Tepsi mérete: 18×28.
Gyümölcsös zablisztes piskóta
(A recept készítője: Mile-Kovács Erika)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek. víz
- 2 ek. Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!) vagy cukor
- 4 ek. Szafi Reform zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 2 ek. Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 1 kk. sütőpor
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritrittel (vagy cukorral) habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a pudingport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Kisméretű tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a gyümölcskeveréket.
170 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütjük.
Tepsi mérete: 18×28.
Update (Ti Készítettétek:)
Varga Szandi fotója:
Gluténmentes epres charlotte torta
Mile-Kovács Erika kókuszkockát is készített a piskótából (csokikrém RECEPT ITT!)
Mile-Kovács Erika a fenti receptet követve most így készítette:
„18 cm-es tortaformában, 170 fokos légkeveréses sütőben 45 percig sütjük. A krémet tejmentesen készítettem Schlagcreme 100% vegán habtejszínnel.”
Barna Angelika fotója:
Gluténmentes eperkrémes-zabos süti
„18 cm-es tortaformában, 170 fokos légkeveréses sütőben 45 percig sütjük. Töltsd meg kedved szerint, amivel szeretnéd. Én az utóbbi időben Schlagcreme 100% vegán habtejszínnel készítem a krémeket.”- írta fotójához Mile-Kovács Erika
Gluténmentes eperkrémes zabos süti
Borbély Bernadett is elkészítette, ezt írta fotójához „Mindenki imádja!”
Gluténmentes málnakrémes zabos sütemény
Talián Andrea dupla adagból, cseresznyével készítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!