Sajtízű puffancsok „joghurtos” uborkával
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Sajtízű puffancsok „joghurtos” uborkával
Puffancs hozzávalói:
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 15 g csicseriborsóliszt (csicseriborsó liszt ITT!)
- 20 g sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 6 g vöröshagyma granulátum (Szafi Reform vöröshagyma granulátum ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 1 kk. folyékony füst (folyékony füst ITT!) (vagy 4 g füstölt pirospaprika) (Szafi Reform füstölt őrölt pirospaprika ITT!)
- 1/2 kk. szódabikarbóna (kb. 1,5 g) (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g citromlé
- 200 g víz
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a vizet, és dolgozzuk csomómentesre.
Ezután közepes hőfokon, állandó kevergetés közben, sűrítsük be (ha becsomósodna, botmixerrel dolgozzuk át ).
Fedjük le az edényt és hűtsük ki.
Kis méretű fagyiadagoló kanállal osszuk a masszát 12 részre, nedves kézzel formázzunk kis golyókat belőlük, majd forgassuk meg kenyérmorzsában.
Közepes hőfokra felmelegített (nálam indukciós tűzhelyen 6-os fokozat a 9-ből ) paleo olajban, oldalanként kb. 3 percig süssük őket.
Ezután szedjük papírtőrlőre.
Joghurtos uborkasaláta:
- 1 kígyóuborka
- 1 doboz kókuszjoghurt
- 1/2 kk. fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalája só ITT!)
Elkészítés:
Spirálvágóval aprítsuk fel az uborkát, sózzuk be és 5 percig hagyjuk állni.
Ezután nyomjuk ki a levét, majd keverjük össze a joghurttal és a fokhagymaporral.
Update (Ti Készítettétek):
Mile-Kovács Erika fotója:
Sajtízű puffancsok joghurtos uborkával
Fürst Eszter is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán sajt ízű puffancs
Fürst Eszter újévi ebédje:
„Lencsefőzelék sajtos korongokkal, ropogós zabpelyhes sós rudacskával, zöldfűszeres pogival.
- Sajtos Korongok
- Ropogós zabpelyhes sós rudacskák: RECEPT ITT!
- Zöldfűszeres Pogik: RECEPT ITT!
Lencsefőzelék:
1 éjszakát áztattam 200 g (szárazon mértem) bio barna lencsét. Nagyon-nagyon alaposan átválogattam, jól megmostam!!
Másnap Szafi Reform Himalaya sós vízbe feltettem főni. Ízlés szerint ízesítettem: Szafi Reform Himalaya sóval, Szafi Reform Fokhagyma granulátummal, Szafi Reform Ételízesítővel (Szafi Reform fűszerek ITT!), Mustárral, 2 db Babérlevéllel. Kara Light kókusztejszínnel, 1 tk. Szafi Reform Zabpehely liszttel sűrítettem. Jó étvágyat hozzá. Mindenkinek nagyon boldog új évet, jó egészséget kívánok!”
Lencsefőzelék „sajt”puffanccsal, zabpelyhes keksz és zöldűszeres pogácsa
Juhász Vivien fotója:
Vegán sajtízű puffancsok joghurtos uborkasalátával
Kovács Szandra almafőzelékkel (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Vegán sajtízű puffancs almafőzelékkel
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!