Quinoa saláta
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Quinoa saláta, akár szilveszterre is, azoknak, akik nem bírnak lencsét enni.
Hozzávalók:
- 100 g quinoa (Szafi Free gluténmentes quinoa ITT!)
- 2- 3 g só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 1/2 kk. őrölt babérlevél
- késhegynyi őrölt zöldbors (fekete is jó)
- 2 g folyékony füst (folyékony füst ITT!)
- 15 g balzsamecet (helyette citromlé is jó) (balzsamecet ITT!)
- 12 g dijoni mustár (dijoni mustár ITT!)
- 1/2 sárga kaliforniai paprika (apróra vágva 84 g)
- 2 szál újhagyma fehér része (46 g)
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- 250 g kókuszjoghurt
- + 250 g víz a főzéshez
- + 2 g só a főzéshez
Elkészítés:
Alaposan mossuk le a quinoát, majd néhány percig pirítsuk.
Ezután öntsük rá a vizet, sózzuk, és forraljuk fel.
Fedjük le az edényt, majd alacsony hőfokon, sűrűn átkeverve főzzük le róla a folyadékot. (Ez kb. 8-10 perc.)
Vegyük le a tűzhelyről, keverjük össze, hagyjuk rajta a fedőt és 15 percig hagyjuk így. (Közben néhányszor keverjük meg.) Így nem tapadnak össze a szemek, pergős lesz.
Végül keverjünk mindent a kihűtött quinoába.
Update (Ti Készítettétek):
Fürst Eszter vegán ránott szeletettel (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Quinoa saláta vegán rántott szelettel
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!