Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
A Szafi Free vegán linzer/isler alapján (RECEPT ITT!) készült az alábbi módosításokkal:
Hozzávalók:
- 180 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 30 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 tk vanília kivonat
- kis csipet só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 1 citrom héja
- 20 g frissen facsart citromlé
- 20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 40 g kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 20 g víz
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat kimértem, kissé megmelegítettem, adtam hozzá 65 g nagyobb darabokra aprított étcsokit majd az édesítőt, lisztet és az egészet összegyúrtam.
10 percet pihentettem, nagyobb diónyi gombócokra osztottam, tenyeremmel ellapítottam és 160 fokon alsó-felső sütéssel kb. 12 perc alatt megsütöttem.
Hosszabb leírni mind elkészíteni, tényleg csak ennyi: kimér, összegyúr, lapít, süt, megutaztat és mindmegesz’.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Szafi Free vegán mandulás matcha-maca keksz
Szafi Free vegán mandulás matcha-maca keksz
MANDULÁS MATCHA-MACA KEKSZ (8db):
- 15 g frissen facsart citromlé
- 15 g kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 15 g víz
- 30 g kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- kis csipet só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 20 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- egy kupaknyi vaníliaaroma (vanília aroma ITT!)
- 1/2 kávéskanál Szafi Reform matcha zöldteapor (Szafi Reform matcha tea por ITT!)
- 1/2 kávéskanál Szafi Reform macapor (Szafi Reform maca por ITT!)
- 30 g szeletelt mandula
- 50 g Szafi Free hajdinás piskótaliszt (ennyi volt itthon) (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 30 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
Vizes hozzávalókhoz adagoltam a szárazakat. Pár perc pihi után 8 kupacot tettem egy sütőpapíros tepsire, amit bevizezett kanállal elsimítottam keksz alakúra. 15 percig sütöttem 180 fokon alsó-felsőn, majd újabb 10 percig légkeveréssel. Utóbbi teszi nagyon finom ropogóssá.
RECEPT 3.
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Szafi Free narancsos-kakaós proteines keksz
Szafi Free narancsos-kakaós proteines keksz
Hozzávalók 9 db kekszhez:
- 20 g langyos víz
- 40 g kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 20 g kókuszolaj (elhagyható, csak akkor nem fog ropogni) (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 20 g frissen facsart citromlé
- mini csipet só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 30 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 10 g Szafi Free smoothie protein por (Szafi Free protein smoothie por ITT!)
- 80 g Szafi Free narancsos csoki ízű hajdina keksz alap (Szafi Free narancsos csoki ízű hajdina kása/keksz alap ITT!)
- 90 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
Pont ebben a sorrendben kutyultam össze, kanállal gombócokat tettem egy tepsire, kissé ellapítottam őket, majd 180 fokon, alsó-felsőn sütöttem 15 percig, és légkeveréssel újabb kb. 10 percig, így lett ropogós (mi úgy szeretjük).”
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi proteines mandulás kekszet is készített, ezt írta fotójához:
KEKSZEK (4db):
- 10 g frissen facsart limelé
- 10 g folyékony kókuszolaj
- 10 g víz
- 20 g kókusztejszín
- 7 g Szafi Reform négyszeres édesítő
- 1 csapott kávéskanálnyi Szafi Reform matcha zöldteapor
- 5 g Szafi Free protein smoothie por (Szafi Free protein smoothie por ITT!)
- 50 g Szafi Free hajdinás piskótaliszt
- 10 szem sós, pörkölt mandula durvára törve.
Én azt szeretem, ha ropogós a széle, ezért 180 fokon, alsó-felsőn sütöttem 15 percet, és légkeveréssel még 6-7 percet. Imádtam!” (Matcha latte RECEPT ITT!)
Szafi Free vegán proteines mandulás keksz
Pelenczei Petra zserbó ízű golyót készített a kekszből, ezt írta fotójához:
- 100 g Szafi Free darált keksz
- 100 g darált dió
- 100 g Szafi Free kajszibarack-szőlő lekvár (Szafi Free és Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 50 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform sütemény lisztkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 40 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!) vagy 10 g négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- 5 g rumaroma (kihagyható) (rum aroma ITT!)
- (pici kókusztejjel lazítható a tészta)
Ezeket összegyúrjuk majd nedves kézzel golyókat formázva poreritrites darált dióba hempergetjük.
Szafi Free vegán zserbó ízű golyó
„Egy fél megbarnult, túlérett avokádót valaki? Na és ropogós csokis kekszet, benne az avokádóval? Na ugye! Én is így voltam vele. A bebarnult avokádó nem finom, még smoothie-ban sem, de kekszben tökéletes.
Hogy ne dobjam meg a kekszike zsírtartalmát a fél avokádómmal (ami 8 g zsírt tartalmazott), pont ennyivel kevesebb kókuszolajat tettem bele, így a zsírtartalom nem változott. Csokiból pedig kicsit kevesebbet tettem, és máris kibekkeltük ezt az avokádó-kérdést.
KEKSZIKE (15 db): 1/2 érett avokádó (az enyém 50 g-os volt), 20 g frissen facsart citromlé, 12 g Szafi Reform kókuszolaj, 40 g kókusztejszín, 20 g víz, pici vaníliaaroma, kis csipet só, 30 g Szafi Reform eritrit, 45 g paleo étcsoki, 180 g Szafi Free hajdinás piskótaliszt.
A megbarnult avokádót villával összenyomkodtam (a színéről most nem szeretnék beszélni). Hozzáadtam a vizes hozzávalókat, az összetördelt csokikát, majd a lisztet. 15 halmot tettem a tepsire, és vizes kanállal elsimítgattam keksz alakúra.
!!FONTOS! A sütés nekem így vált be legjobban: 180 fokon, alsó-felsőn 15 perc, majd légkeveréssel még plusz 10 perc!!! Így ropogós a külseje, de puha a belseje, mennyei!
Ez a jelenleg kedvenc kekszreceptem, konkrétan minden nap sütöm. „- írta fotójához Pálinkás Évi
Szafi Free gluténmentes avokádós csokis keksz
„Szafi Free mézeskalács ízű földimogyoró vajas keksz (csoki nélkül) A kókuszolajat, földimogyoró vajjal helyettesítettem (csak mert nagyon szeretem) és egy mokkáskanál Szafi Reform mézeskalács fűszer (Szafi Reform mézeskalács fűszerkeverék ITT!) került a tésztába!”- írta Pelenczei Petra
Szafi Free gluténmentes földimogyoró vajas keksz
Majzik-Benkő Adrienn eritrit helyett 10 g négyszeres erősségű édesítővel (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!) készítette:
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
Botos Reni egyből háromszoros adagban sütötte:
Szafi Free gluténmentes csokis keksz
Botos Katinál is nagy kedvenc, ő is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes csokis keksz
Csikós Gabi Szafi Reform mogyorókrémmel töltötte (Szafi Reform mogyorókrém ITT!):
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
Felfalusi Ágota is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
Csikós Gabi újra megsütötte :
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
„Óhhh ez a csokis keksz az eddigi legfinomabb…gyorsan megsütöttem én is. Annyit változtattam,hogy én a felére csökkentettem a kókuszolajat…ez látszik is a formáján, viszont isteni finom és laktató a reggeli kv-hoz pont ideális kis kekszecske. Gyorsan süssétek meg…mert tényleg tovább tart leírni mint összedobni.”- írta fotójához Majzik-Benkő Adrienn
Szafi Free gluténmentes amerikai csokis keksz
Serfel Tímea is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes csokis keksz
Pelenczei Petra citromos kekszet készített:
Szafi Free vegán citromos keksz
„Csokis keksz, nálam narancsos étcsokival készült, vigyázat, függőséget okoz.‼️„- írta fotójához Nyíriné Vojvoda Mónika
Szafi Free gluténmentes csokis keksz
Simon Zsuzsanna is megsütötte:
„Gluténmentes vegán csokis keksz. Nagyon szuper kis keksz ez, ha gyorsan valami édeset szeretnél készíteni. Nagyon hamar elkészül és nagyon finom!!!”- írta fotójához Pelcz Renáta
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
„Végre nálam is elkészült hihetetlenül finom vegán hajdinás sárgabarackos csokis keksz. Én mogyorós étcsokival készîtettem el.”- írta fotójához Dóri
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
„Egyetlen óriási hibát vétettem, mégpedig azt, hogy nem dupláztam rögtön az adagot..EZ VALAMI MENNYEI FINOM!”- írta fotójához Zsikla Dóri
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
Szász Edina sárgabarackos kekszet sütött, ezt írta fotójához:
„A kókuszolajat most kiakartam belőle hagyni ezért a vizet és az olajat lecseréltem simán kókusztejszínre, és az eritrit helyett kókuszvirágcukrot tettem. Igen, egy az egyben mert nálunk mindenki édesszájú.”
Szafi Free vegán sárgabarackos keksz
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Pelenzei Petra mézes fűszerrel és pekándióval készítette:
Pálinkás Évi finomságai: Gluténmentes svéd ropogós (RECEPT ITT!), szénhidrátcsökkentett zsemle (RECEPT ITT!) és csokis keksz:
Svéd ropogós, zsemle és csokis keksz
Boda Piroska fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
Dóri is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes csokis keksz
Pelenczei Petra fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán csokis keksz
Pálinkás Évi kókuszreszelékkel és kókuszos csokival (Szafi Reform kókuszos szelet ITT!) készítette:
Pusztai Dóri amerikai csokis kekszet és fűszeres pizzás csavart rudat (RECEPT ITT!) készített:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!