Szénhidrátcsökkentett zsírszegény kolbászízű sajtkrémes” párna
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szénhidrátcsökkentett zsírszegény kolbászízű sajtkrémes” párna
Töltelék hozzávalói és elkészítése:
- 30 g instant köleskása (instant köleskása ITT!)
- 15 g sörélesztő pehely (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!)
- 6 g fasírtfűszer (Szafi Reform fasírtfűszer ITT!)
- 1 g folyékony füst (folyékony füst ITT!)
- 120 g forró víz (ha mártogatósnak vagy kenyérre kenve szeretnénk, 80 g forró víz, és 80 g kókuszjoghurt – a folyadék mennyisége attól függ, mire használjuk, szabadon variálható)
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a forró vizet, és alaposan dolgozzuk össze.
Felhasználásig hűtsük langyosra.
Szafi Free-Szafi Reform gluténmentes kolbászízű sajtkrémes párna
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 120 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free Expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform galuska lisztkeverék (Szafi Reform galuska lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- csipetnyi szódabikarbóna (kb. fél g) (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 20 g flakonos citromlé (LIDL 200 ml)
- 20 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 200 g langyos víz
- + 3 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj a sütés előtti kenéshez (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és alaposan gyúrjuk össze.
Fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 5 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át, majd nyújtsunk belőle 7 mm vastag lapot.
Vágjunk belőle 10*10 cm-es négyzeteket.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk, és szabjuk újra, míg az összes tészta elfogy.
Összesen 6 db lesz ebből a mennyiségből.
Osszuk el a tölteléket a lapok egyik szélén, majd minden oldalról nyomjuk össze a tészta széleit.
Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire, vágjuk át néhány helyen a tetejét és kenjük le az olajjal.
Sütés:
160 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 45-50 perc. (Nekem 50 percig sült.)
A 6 db lepény súlya 480 g.
Beltartalmi értékei darabonként, a fasírtfűszer nélkül:
- Energia: 131 Kcal
- Fehérje: 3,7 g
- Zsír: 1,7 g
- Szénhidrát: 21,7 g
100 grammban:
- Energia: 164 Kcal
- Fehérje: 4,7 g
- Zsír: 2,2 g
- Szénhidrát: 27,2 g
Update (Ti Készítettétek):
„Kolbász ízű főzés nélküli „sajt”krém, pillanatok alatt készen van és elképesztően finom. Napokig tudnám enni.”- írta fotójához Serfel Tímea
Németh Edina fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!