Piskótatekercs Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Piskótatekercs Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből
Hozzávalók:
- 120 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 60 g kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 6 db tojás (héj nélkül 310 g)
Elkészítés:
Üssük a tojásokat konyhai robotgép üstjébe, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és habosítsuk ki.
Evőkanalanként, kézi habverővel dolgozzuk bele a lisztet, hogy a tojáshab minél kevésbé törjön össze.
Ezután öntsük a masszát egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe (38×37 cm), és simítsuk egyenletesre a tetejét.
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskótatekercs
Sütés:
175 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 20 perc.
Ezután még forrón a papírral együtt tekerjük konyharuhába, majd így hűtsük ki.
Kenjük le lekvárral (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!), tekerjük vissza és szórjuk meg a tetejét poreritrittel. (Szafi Reform poreritrit ITT!)
A piskóta súlya lekvár nélkül 360 g, mely 10 nagy szeletre vágható.
Beltartalmi értékei szeletenként, lekvár nélkül:
- Energia: 95 Kcal
- Fehérje: 5,2 g
- Zsír: 4 g
- Szénhidrát: 8,8 g
100 grammban:
- Energia: 262 Kcal
- Fehérje: 14,5 g
- Zsír: 11 g
- Szénhidrát: 24,5 g
Update (Ti Készítettétek):
R.Beatrix fatörzs roládot készített, ezt írta fotójához:
Krém hozzávalói:
3 tojás
15 dkg kristálycukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a cukorral, a kakaóporral, és a gőz fölött habverővel addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik majd lehűtjük a krémet.
Miközben a főzött krémünk hűl, a vajat kicsit megolvasztjuk, és habosra keverjük a porcukorral, majd a kakaós krémbe keverjük.
A piskótalapot kitekerjük, és megkenjük a krém 4/5-öd részével, feltekerjük, majd le kenjünk a maradék krémmel.
Villával fatörzs-mintát rajzolunk a krémbe, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Szafi Free gluténmentes fatörzs rolád
Patkos Dalma fotója:
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes piskótatekercs
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskótatekercs
Juhász Vivien meggyes piskótát készített:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett meggyes piskóta
Patkos Dalma szerint: „függőséget okoz”.
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskótatekercs
„Pont, mint az eredeti.”- írta fotójához Zsikla Dóri
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskótatekercs
Heni szilvalekvárral töltötte:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskótatekercs
Beatrix fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskótatekercs
Juhász Viviennél már többször elkészült, ezt írta fotójához:
„Az ÚJ Szafi Free univerzális lisztkeverékből… Már nem először készítem, nagyon szeretjük, sokkal finomabb, mint a hagyományos, puha és mellesleg senki nem mondja meg róla, hogy ez nem az eredeti, búzalisztes verzió..”
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskótatekercs
„Az egyik kedvenc desszertünk lett a piskótatekercs. Most éppen baracklekváros kivitelben készült. A következő természetesen epres lesz, IMÁDOM. Aki még nem sütötte meg, az tegye meg. Brutál fini. Nem hazudok.”- írta fotójához Beatrix
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett piskótatekercs
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett piskóta
Nyitrayné Bakos Annamária tiramisut készített a piskótából (krém RECEPT ITT!):
Szafi Free gluténmentes tiramisu
R.Beatrix tiramisu ízű krémmel töltötte a piskótatekercset:
Ehhez szükséges:
- 250 g laktózmentes mascarpone
- kávé, édesítő, vanília aroma ízlés szerint.
Szafi Free gluténmentes piskótatekercs
Juhász Vivien baracklekvárral töltötte:
Szafi Free rostcsökkentett piskótatekercs
Beatrix sakkszeletet (RECEPT ITT!) és piskótatekercset készített:
Szafi Free rostcsökkentett sakkszelet és piskótatekercs
Szabó Nikolett Szafi Reform mogyorókrémmel (Szafi Reform mogyorókrém ITT!) töltötte:
Szafi Free gluténmentes mogyorókrémes piskótatekercs
Vizler-Bokréta Veronika epres-pudingos pohárdesszertet készített a piskótából:
„Az egész tojásokat a sóval, cukorral szép világosra habosítjuk (nem kell külön felverni a fehérjét!!) 2-3 részletben adjuk hozzá a lisztet, óvatosan forgassuk a masszába. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és 170 fokon 15-20 perc alatt süssük szép világosra.
Amíg sül a tészta, készítsük el a pudingot a tasakon leírtak szerint.
Rétegezés:
Vaníliapuding- megsült, kisebb-nagyobb darabokra tört piskóta – eper… és így tovább míg minden el nem fogy. Még egy kis tejszínhabos, csokiöntetet elbírt volna de szerintem így is nagyon finom volt.”-írta fotójához.
Epres-pudingos pohárdesszert Szafi Free rostcsökkentett piskótából
“Amikor hagyom kibontakozni a gyerköcöt…
Sima barack lekváros piskótatekercsnek indult.
Aztán kérte legyen barna tészta…
Így született meg a foltos-barackos piskóta tekercs.
– 6 db tojás szétválasztva
– 6 ek. cukor
– 6 ek. hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
– késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
A sárgájához hozzáadtam a 6 ek. cukrot összekevertem, ezt követően a 6 ek. lisztet és a sütőport.
Fehérjét kemény habbá vertem, óvatosan összekevertem a sárgájával.
Megfelezttem a masszát és 1 csapott ek. kakaóport (Szafi Reform kakaópor ITT!) kevertem az egyik felébe.
160fokon alsó-felső sütés mellett 40percig sütöttük.”-írta fotójához Gergelyné Taksonyi Nikolett
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!