Gluténmentes káposztás párna Szafi Free univerzális lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes káposztás párna Szafi Free univerzális lisztkeverékből
Először készítsük el a káposztát:
Reszeljünk le 1 kisebb fej káposztát, keverjük össze 6 g sóval.
15 perc állás után nyomjuk ki a levét, szórjuk meg 1 kk. őrölt borssal, és 1/2 kk. őrölt chilivel (Szafi Reform őrölt chili ITT!) majd pároljuk meg.
Ez amennyiség nagyon sok lesz, ebben a receptben 240 grammot használtam.
Tészta hozzávalói:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 20 g flakonos citromlé
- 12 g paleo olaj (paleo olaj ITT!)
- 230 g kézmleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz
- + 5 g szezámmag a sütés előtti szóráshoz
Szafi Free gluténmentes vegán káposztás párna
Elkészítés:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót és a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Ezután enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra.
Vágjunk belőle 12×12 cm-es lapokat.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szabjuk újra, míg az összes tészta elfogy.
Összesen 7 db lesz.
Osszuk el a káposztát a közepükön, vizes ecsettel kenjük le a széleit, majd hajtsuk és nyomjuk össze őket.
Tegyük sütőpapírral fedett tepsire, majd mielőtt a sütőbe rakjuk fújjuk le az olajsprayvel és szórjuk rá a szezámmagot.
Pihentessük a tésztát, míg a sütő melegszik.
Sütés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, alsó-felső programon.
Ekkor tegyük be a tepsit, állítsuk 190 fokra, és süssük 25 percig.
Update (Ti Készítettétek):
„Vaníliás meggyes párna. Szeretem, hogy most egy picikét több időm van péksütiket kreálni, plusz ezeket csak bedobom a táskámba, és van tízóraim vagy uzsim. (Vagy mentőfalatok amikor tényleg nem jutok el ebédelni.)
A káposztás táska alaptésztáját használtam, csak én tettem hozzá Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőt is.
A tészta:
250 g hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt, 230 g langyos víz, 5 g só, 3 g szódabikarbóna. Ha igényli, egy kis növényi tejjel lehet lazítani a tésztán. Pihentetés után vékony téglalappá nyújtottam, és azokat is páros számú téglalapokra osztottam.
A töltelék az új Szafi Reform vanília puding (Szafi Reform instant vaníliás pudingpor ITT!)és egy kis fagyasztott meggy, amit kicsit felfőztem édesítővel és útifű maghéjjal, hogy sütéskor ne folydogáljon szerteszét.”-írta fotójához Magyar Marianna.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!