Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán fánk
A recepteket köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán fánk
Hozzávalók (8 db-hoz):
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 25 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 25 g kókuszkrém (ALDI kék fém dobozos)
- 25 g paleo olaj (paleo olaj ITT!)
- 170 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + paleo olaj a sütéshez (paleo olaj ITT!)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán fánk
Elkészítés:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, és az édesítőt.
Keverjük el benne az élesztőt, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal dolgozzuk, míg besűrűsödik.
Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Ezután enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk 16-17 mm vastagra.
Szúrjuk ki 8 cm átmérőjű fánk szaggatóval. (Formázhatjuk hagyományos módon is.)
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg az összes tészta elfogy.
Összesen 8 db és pici maradék lesz.
Takarjuk le a fánkokat és pihentessük 15 percig.
Közben ujjnyi vastag olajat melegítsünk elő közepes hőfokra. (Indukciós tűzhelyen 6-os fokozat a 9-ből.)
Ha felmelegedett az olaj, tegyünk 4 db tésztát bele.
Fedjük le és süssük 2,5 percig.
Ekkor vegyük le a fedőt, fordítsuk meg a fánkokat és süssük ezt az oldalát (fedő nélkül) is kb. 2,5 percig.
A kisült fánkokat szedjük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
RECEPT 2.
Szafi Free rostcsökkentett vegán fánk
Szafi Free rostcsökkentett vegán fánk
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 45 g kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 250 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Elkészítés:
Oldjuk fel a vízben a sót, az élesztőt, és az édesítőt, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Lefedve pihentessük 10 percig.
A pihentetési idő letelte után, enyhén lisztes munkafelületen dolgozzuk át a tésztát, majd nyújtsuk kb. 13 mm vastagra.
Szúrjuk ki 8,5 cm-es szaggatóval, és lisztes újjal készítsünk a közepükbe kis mélyedéseket.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újra, míg a tészta elfogy.
Összesen 8 db fánkot kell kapnunk.
Mivel hűvös volt a lakásban, a nyers fánkokat sütőpapírral fedett tepsire raktam, és 50 fokra előmelegített sütőben 20 percig pihentettem.
Ezután ujjnyi paleo olajat (paleo olaj ITT!) melegítsünk közepes hőfokra, és 2 részletben (4-4-et), oldalanként kb. 3 percig süssük.
*******************
Tojással készült Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free fánk lisztkeverékből így tudtok élesztőmentes vegán fánkot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform minimális szénhidrát-tartalmú, gluténmentes, light PALEO fánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok PALEO fánkot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform szénhidrátcsökkentett vegán fánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szénhidrátcsökkentett zablisztes fánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Vargáné Szekeres Zsanett fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán fánk
Szász Edina fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán fánk
Alexandra is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán fánk
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!