Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Sütőben sült vegán spenótos burgonyakrokett
Sütőben sült vegán spenótos burgonyakrokett
„Diétába is vígan beilleszthető spenótos burgonyakrokett, voilá! Kívül nagyon ropog, belül pedig puha, omlós, brutálisan jó! Sütőben sült a kicsike, így teljesen zsiradékmentes, és nem üli meg a gyomrot.”
SPENÓTOS KROKETT (12-15db):
- 250 g főtt krumpli összetörve
- 25 g bébispenót apróra vágva
- 50 g víz
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g Szafi Free sörélesztőpehely (elhagyható) (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 5 g almaecet (almaecet ITT!)
- 60 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Ebben a sorrendben dolgoztam össze a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtottam kb. pogi vastagságúra, majd téglalapokat vágtam belőle. Így, ahogy voltak, óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket. Lefújtam kókuszolajspray-vel, 180 fokon, légkeveréssel 30 percig sültek, ekkor megfordítottam őket, és újabb 10 percig sültek így is.
Annyira nagyon finom volt, hogy töredelmesen bevallom, én ezt az adagot egyedül megettem. Uuupsz.
Spenótos krumplis pogácsa
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
SPENÓTOS KRUMPLIPOGI hozzávalói (1 tálcányi):
- 250 g főtt krumpli összetörve
- 25 g bébispenót apróra vágva
- 50 g langyos víz
- 5 g almaecet (almaecet ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g Szafi Free sörélesztőpehely (elhagyható) (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 60 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Összedolgoztam a tésztát, majd a végén kézzel belegyúrtam 15 g hideg vajat (növényi margarinnal is jó, úgy máris vegán).
Nem kell pihentetni, lehet is kilisztezett felületen nyújtani, szaggatni. A krumplis pogit vékonyabbra szoktam nyújtani, mint a simát, én így láttam a nagymamámtól.
Sütés előtt bevagdostam késsel a tetejét, lefújtam olívaolajspray-vel, és 180 fokon, légkeveréssel kb. 30 percig sütöttem. Durván jó!
Update (Ti Készítettétek):
„Kívül ropog, belül pedig puha, omlós, nagyon finom.”- írta fotójához Kovács Szilvia.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!