Szafi Free vegán spenótos galette
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free vegán spenótos galette
Töltelék hozzávalói és elkészítése:
- 120 g fagyasztott, darabolt spenótlevél
- 55 g vékonyra karikázott cukkini
- 15 g Szafi Free gluténmentes sörélesztő pehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 5 g vöröshagymapor (Szafi Reform szárított vöröshagyma ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 1/2 kk. őrölt bors
- 20 g kókuszjoghurt
Olvasszuk fel a spenótot, majd a cukkini kivételével dolgozzuk össze a többi hozzávalóval.
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1/2 kk. szódabikarbóna (kb. 1,5 g) (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g flakonos citromlé
- 130 g kézmeleg víz
- + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g paleo olaj, a sütés előtti kenéshez
Szafi Free gluténmentes spenótos galette
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban, a sót és a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Az edényt lefedve, pihentessük 15 percig.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, enyhén lisztes munkafelületen dolgozzuk át a tésztát, és nyújtsunk belőle egy 25 cm átmérőjű körlapot.
Tegyük sütőpapírral fedett tepsire.
Simítsuk el a közepén a tölteléket, majd hajtsunk rá kb. 3 cm széles tésztát.
Ezután rakjuk rá a cukkinit és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, kenjük le a szélét az olajjal.
Sütés:
220 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!