Levendulás dán vajas keksz Szafi Free univerzális lisztből
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Levendulás dán vajas keksz Szafi Free univerzális lisztből
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 50 g puha laktózmentes teavaj
- 5 g citromlé
- csipet sütőpor (sütőpor ITT!)
- csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 kk vanília kivonat vagy aroma (vanília aroma ITT!)
- 35 g porcukor
- 50 g víz
- 130 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális kenyérliszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 1-2 ek. levendulavirág
Elkészítés:
Minden hozzávalót kimérünk, kanállal összekeverjük. Kb. 10 percig pihentetjük a masszát, majd nyomózsákba töltjük, addig igazgatjuk amíg levegőmentes lesz majd sütőpapíros tepsibe karikákat nyomunk, úgy hogy a tészta végét (ahol a karikát befejezzük) egy picit megcsavarjuk. A nyers tésztára szórhatunk még levendulavirágot. 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. (A sütési idő sütőfüggő, illetve az sem mindegy mekkora csillagcsövet használunk és mekkora köröket készítünk.)
Dán vajas keksz készítése TikTok videó:
|
*************
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett dán vajas kekszet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Vegán dán “vajas” kekszet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!