Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szénhidrátcsökkentett dán vajas keksz
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Reform kenyér- és péksüteményliszt (Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 100 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 40 g porrá őrölt eritrit, vagy Szafi Reform poreritrit (Szafi Reform eritrit ITT!) (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 2 db M-es tojás
- 1 kk. Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék (Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék ITT!)
- csipet Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Elkészítés:
A lisztet, poreritritet, a mézes fűszert és a sót egy tálba mértem majd összekevertem. A tojásokat (amiket érdemes korábban kivenni a hűtőből mert ha hideg és hozzáöntjük a kókuszolajat, darabos lesz, ahogy megdermed) a kókuszolajjal összekevertem. Elsőre lehet hogy folyós a massza, de kb. 2 perc pihentetés után simán lehet nyomni habzsákból.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát csillagcsöves habzsákba töltöttem és karikákat nyomtam a papírra. 180 fokon kb. 10-12 perc alatt sütöttem, de ez az idő eltérő lehet! Sütés után közvetlenül puha, de pár perc után keményebb lesz, bár nem roppanós, de azért mégis keksz állagú!
Nagyon finom, igazi karácsonyi íz világ!
**************
Vegán dán „vajas” kekszet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Farkas Szilvi így sütött vaníliás-csokis kekszeket a fenti receptből:
„Vaníliás-csokis keksz a dán “vajas” keksz receptje alapján apró változtatással: tojás helyett, csak a sárgája, vaníliás poreritrit, pici vanília és citrom aroma, nem raktam bele a mézessütemény fűszert.
A kókuszolajat (folyékony) az édesítővel addig kevertem, amíg krémes állagú lett, bele a tojássárga és a végén a liszt, ez gyúrható lett, kinyújtottam, kiszaggattam és kisütöttem, óvatosan, mert nagyon omlós és törhet, várjuk meg míg kihűl, amikor kihűlt olvasztott csokival (ecsettel) megkentem. Műanyag dobozba tettem és másnapra igazi omlós keksz lett.”
Prohászka Edina is egyszerű és nagyszerű dán vajas kekszet sütött: „Gyorsan, könnyedén elkészíthető és nagyon finom!”
„Próbáljátok ki, isteni finom!”- írta Balog Suzy a szénhidrátcsökkentett dán kekszről.
Zelena Adrienn dán kekszei:
Vizler-Bokréta Veronika kekszei:
Ezennel Olah Susi képét láthatjuk ezekről a gluténmentes, tejmentes omlós ropogtatnivalókról:
@geeksinthekitchen Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Reform gluténmentes keksz
Mihály Zsanett fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett dán vajas keksz
Tátrai Anita karácsonyi sütiboxot készített:
„Karácsonyi sütibox:
A reform finomságok mellett idén hagyományos mézeskalács is készült.
A dobozba került glutén-, tej- és cukormentes, ch csökkentett zserbó, mákos bejgli, lekváros linzer, isler és dán “vajas” keksz.”
- Zserbó RECEPT ITT!
- Linzer RECEPT ITT!
- Mákos bejgli RECEPT ITT!
- Dán “vajas” keksz
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
A kókuszolaj esetleg helyettesíthető pl. kacsazsírral?