Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett paleo lekváros papucs és lekváros bukta kelesztés nélkül (élesztőmentes, tejmentes, szójamentes)

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes,

hozzáadott cukortól mentes lekváros papucs és szilvalekváros bukta, Julika receptje alapján

Szénhidrátcsökkentett gluténmentes lekváros papucs

Szénhidrátcsökkentett gluténmentes lekváros papucs

Tészta hozzávalói (8 darabhoz, 440g.) :

Töltelék:

Sütés előtt kenéshez:

  • 5 g tojássárga
  • 10 g víz

Elkészítése a papucsnak:

Mérjük ki és külön edénybe, majd keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat.

Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát 10 percig.

Addig:

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

Mérjük ki a lekvárt.

Keverjük össze a vizet a tojássárgával, amit a kenéshez fogunk használni.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.

Nyújtsunk belőle 6 mm vastagságú lapot és vágjunk belőle 8×8 cm – es lapokat.

A leeső részeket mindig gyúrjuk össze, nyújtsuk ki újból és vágjuk méretre.

Ezt folytassuk, míg a tészta el nem fogy. (8 db lesz összesen)

Rakjuk a lapok középre a lekvárt és hajtsuk rá a tészta két sarkát úgy, hogy azok fedjék egymást.

Tegyük őket az előkészített tepsire és kenjük le a tojással.

Mielőtt berakjuk a sütőbe őket, még egyszer kenjük le a tetejüket a maradék tojással.
Paleo szilvalekváros bukta

Paleo szilvalekváros bukta

Elkészítése a buktának (8 db-hoz, 440 g.):

Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat.

Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát 10 percig.

Addig:

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

Mérjük ki a lekvárt.

Keverjük össze a vizet a tojássárgával, amit a kenéshez fogunk használni.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk 6 mm. vastagra.

Vágjunk belőle 8 * 8 cm. – es lapokat.

A leeső részeket mindig gyúrjuk össze, vágjuk méretre.

Ezt folytassuk addig, míg a tészta elfogy.

8 db. – ot fogunk kapni.

Rakjuk a méretre vágott tészta egyik szélére a lekvárt.

Kenjük le a vizes tojással a szabadon maradt részt (erre azért van szükség, hogy sütés közben ne nyíljon szét) és rakjuk a tepsibe.

Kenjük le a tetejüket a tojással.

Ezt ismételjük meg, mielőtt a sütőbe rakjuk.

Sütése mindkettőnek:

Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó- felső programon) 45 perc.

Rácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápérték, 1 darabban:
  • Energia: 138 kcal – rosttal!
  • Fehérje. 3,5 g
  • Zsír: 4,4 g
  • Szénhidrát: 18,2 g
Átlagos tápérték 100 grammban:
  • Energia: 251 kcal – rosttal!
  • Fehérje: 6,3 g
  • Zsír: 8 g
  • Szénhidrát: 33 g
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…