Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett nokedli
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett nokedli
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 130 g víz
- + 1,5 l víz és 2 g só a főzéshez
Elkészítés:
Keverjük a lisztbe a sót, majd öntsük hozzá a vizet és dolgozzuk csomómentesre.
A massza híg lesz, de a főzés kezdetére besűrűsödik.
Pihentessük míg felforr a víz.
Ekkor vegyük alacsonyabbra a hőfokot és szaggassuk bele a tésztát.
Keverjük össze, és vegyük magas hőfokra.
Ha újból felforrt, szűrjük le és öblítsük hideg sós vízben.
Megjegyzés:
- Főzés közben a galuskák felpuffadnak a lisztben lévő szódabikarbóna miatt, de mikor leszűrjük lelapulnak
- A főzővíz nyálkás lesz az útifűmaghéj miatt, de öblítés során kimosódik
- Ha nagyobb adagot készítünk, keverjük össze olajjal, mert hosszabb állás közben összetapadnak
Beltartalmi értékei 100 grammban:
- Energia: 108 Kcal
- Fehérje: 2,2 g
- Zsír: 0,7 g
- Szénhidrát: 22 g
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes nokedli készítése TikTok videó:
|
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Szafi írta az Instagram (https://www.instagram.com/szafi_fitt/) oldalán:
„Új lisztből nokedli, semmi mellékíz, egyszerű elkészíteni, nagyon laktató!
Csicseriborsó pörkölttel, amit kóstolgatás nélkül ugyanolyan finomra lehet készíteni, tehát főzés közben sem kell plusz kalóriát bevinni, és nem kell hozzá főzőtudomány! 3 perc alatt kész is volt, csak összerottyantottam a paprikás szafttal: RECEPT ITT!”
Szafi Free vegán csicseriborsó pörkölt nokedlivel
Szafi írta:
„Ez a legjobb nokedli – Legalábbis nekem. Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá se tojás, se búzaliszt, könnyű szaggatni, és pár perc alatt kész!”
Szafi Free vegán rostcsökkentett nokedli
Ebédötlet Szafi Instagram oldaláról:
„Medvehagymás Szafi Free nokedli, univerzális lisztkeverékből. A medvehagymát kiszaggatás előtt kevertem bele. Vegán kínai édes savanyú, ami a Szafi Reform kínai édes savanyú alapból készült. (RECEPT ITT!) Csirke helyett csicseriborsóval. Beni is megette az utolsó falatig! „- írta fotójához Instagram oldalán Szafi.
Vegán nokedli kínai édes-savanyú mártással
Szafi írta Instagram oldalán:
„Szafi étrendes ebédünk ezen a csodás őszi szombaton… Borsóleves Szafi Free univerzális lisztből készített nokedlivel és frissen sült Szafi Free kakaós csiga (a csigát csak ki kellett venni a zacskóból és készre kellett sütni, a Szafi shopokban kapható így fagyasztottan…)”
Borsóleves Szafi Free rostcsökkentett nokedlivel
Szafi írta Instagram oldalán:
„Vacsora: Borsóleves Szafi Free nokedlivel, univerzális lisztkeverékből…
Ha nagyon finom gluténmentes és tojásmentes nokedlit szeretnétek készíteni akkor ebből a lisztből ajánlom!
100 g liszt, 130 g víz, csipet só. Ennyi.”
Borsóleves Szafi Free gluténmentes nokedlivel
******************************
Szafi Free hajdinás csökkentett rosttartalmú lisztből így tudtok vegán nokedlit készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform galuska lisztkeverékből gluténmentes, szénhidrátcsökkentett PALEO nokedlit így tudtok készíteni:RECEPT ITT!
Szafi Reform tojásmentes PALEO és vegán nokedli receptet itt találhattok: RECEPT ITT!
Szafi Free nokedli nokedli lisztkeverékből így tudjátok elkészíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú túrós vagy totus nokedlit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform vegán nokedlit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Barna Bodor Éva káposztás sztrapacskát készített:
Hozzávalók a galuskához:
- 130 g Szafi Free univerzális lisztkeverék
- 3 g Szafi Reform Himalája só
- 160 g langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összekevertem, hagytam állni amíg a víz felforrt. Majd galuskákat szaggattam bő, sós forró vízbe. Kb. 2-3 percig főztem, majd hideg vízben alaposan leöblítettem, lecsöpögtettem.
Káposzta készítése:
Kis fej káposztát apróra vágtam, 2 ek. kókuszolajon fedő alatt puhára pároltam. Fűszerek: himalája só, ételízesítő, Kurkuma, fehérbors, pirospaprika. Miután a káposzta megpuhult fedő nélkül még jól átpirítottam. A lecsöpögtetett galuskával összekevertem. Tálaláskor kevés natúr kesu joghurttal meglocsoltam és rászórtam a szalonna kockákat.”
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes sztrapacska
Majzik-Benkő Adrienn így vélekedett róla: „Jelentem az új lisztből a galuska valami mennyei, ezzel a 2 perces tejszínes-sajtos-kukoricás szósszal (RECEPT ITT!) pedig egyenesen szenzációsra sikeredett, jajjj…de imádom ezt az új lisztet.”
Szafi Free rostcsökkentett hajdinamentes sajtos-tejszínes nokedli
„Szafi Reform vegán, paprikás szószos (RECEPT ITT!) nokedli az új lisztből készült nokedlivel. A színe is olyan, mint az eredetinek és nincs semmi mellékíze, nagyon finom, egyszerű ebédem volt ma.”-írta fotójához Juhász Vivien
Szafi Free rostcsökkentett vegán nokedli Szafi Reform magyaros szósszal
Pelenczei Petránál Szafi Reform tejszínes-sajtos spenót szószos nokedli készült. Petra szerint: „Brutál finom, és nagyon laktató.” (Szafi Reform „sajtos-tejszínes” poralap ITT!)
Szafi Free rostcsökkentett vegán „tejszínes-sajtos” nokedli
Mazán Krisztina fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett nokedli
„A levesben landoló nokedlink 100 g Szafi Free hajdinamentes univerzális liszt + 2g só + 130 g víz keverékéből készült, és ahogy rottyantottam rajta egyet nokedlistől, konkrétan úgy besűrűsödött az egész, mintha rántást csináltam volna. Királyság!”- írta fotójához Pálinkás Évi
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett nokedli
Nyitrayné Bakos Annamária fenséges ebédje (kenyér RECEPT ITT!):
Szafi Free rostcsökkentett galuska és kenyér
Nyitrayné Bakos Annamária ezúttal Szafi Reform magyaros alapporral (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!) készült gombapaprikással fogyasztotta a nokedlit:
Szafi Free gluténmentes nokedli gombapaprikással
Vizler-Bokréta Veronika fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett nokedli
“Szerintem a legfinomabb nokedli, amit eddig kóstoltam. Szakítottam a hagyományokkal és a nokedlit most nem csirkepaprikás mellé készítettem, hanem egy szuper finom tejszínes, baconös, sajtos, kukoricás változatot próbáltam ki. Nagyon hamar elkészül és nagyon-nagyon laktató egytálétel, akár húsvéti sonkával is tökéletes.
A nokedli Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztből készült Julika bevált receptje alapján, amit imádok.
Hozzávalók:
– 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
– 4 g só
– 260 g víz
– 360 ml főzőtejszín
– bacon
– kukorica
– só, bors, fokhagyma
– 1 db mozzarella
Elkészítés:
Keverjük a lisztbe a sót, majd öntsük hozzá a vizet és dolgozzuk csomómentesre. A massza híg lesz, de a főzés kezdetére besűrűsödik.
Pihentessük míg felforr a víz.
Ekkor vegyük alacsonyabbra a hőfokot és szaggassuk bele a tésztát.
Keverjük össze, és vegyük magas hőfokra.
Ha újból felforrt, szűrjük le és öblítsük hideg vízben.
Ha elkészültünk a nokedlivel, akkor öntsük egy edénybe a tejszínt, majd adjuk hozzá a fűszereket, sajtot, az előre megpirított kockázott bacont és a kukoricát, keverjük át és kicsit hagyjuk főni.
Majd keverjük hozzá a nokedlit is és így is hagyjuk 4-5 percig.
Kaporral ízesíthetjük még, elképesztően finom, próbáljátok ki!”-írta fotójához Vas Bia.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!