Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free rostcsökkentett vegán kenyér
Szafi Free rostcsökkentett vegán kenyér
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 300 g meleg víz
- 8 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 10 g friss citromlé
- 110 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyérliszt (Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék ITT!)
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük, összekeverjük (nagyon lágy és ragadós a tészta ezért érdemes eldobható gumikesztyűvel összeállítani). 15 perc pihentetés után sütőpapírral bélelt 25×11 centis formába tesszük a tésztát (nekem csak ekkora méretű formám volt, így érdemes kb. másfélszeres adaggal dolgozni), lekenjük olajjal, 2-3 helyen bevágjuk és 180 fokon készre sütjük (kb. 40 perc).”
Vera elkészítette másfélszeres adagban is, ezt írta fotójához:
„Napokig puha, nem kell dobozban vagy kenyértartóban tárolni (én simán a konyhapulton hagyom egy rácson). A héja igazi kenyér színű (utálom a sápadt pékárukat), a tésztája puha, lyukacsos, nem nedves, nem szalonnás, egyszerűen tökéletes.”
Hozzávalók egy 23×10 centis kenyérsütő formához:
- 450 g langyos víz
- 12 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 15 g citromlé
- 165 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt (hajdinás) (Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék ITT!)
- 225 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
A hozzávalókat a fenti sorrendben kimérjük, kézzel összekeverjük. A tészta nagyon lágy (érdemes eldobható gumikesztyűt használni) de 1-2 perc “gyúrás” után össze fog állni. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük a tésztát a formába, tetejét vizes kanállal simítsuk el majd meleg helyen kelesszük legalább 35 percet. Tetejét kenjük le olajjal és 175-180 fokos sütőben kb. 45-50-55 perc alatt süssük készre. Én a kelesztés, lekenés után bent hagyom és így melegítem fel a sütőt a kívánt hőfokra. (A sütési idő sütőfüggő)
Miután kihűlt, csodásan szeletelhető, nem esik atomjaira és nem is ragad!
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes kenyér
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes kenyér
Update (Ti Készítettétek):
„Kettőt sütöttem. 1x és 1,5x adagot, mivel az első laposabbra sikeredett. Mit mondjak el még róla… héja (az egy madár) ropog, mint állat, puha, légies, és nem utolsó sorban majdnem 100% -ra bevette a kedves férj, hogy kicsit más csak a kenyér. Ő az alacsonyabb darabból sajtos melegszenyát kapott reggelire.”-írta fotójához Csikós Gabi
Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér
Nyitrayné Bakos Annamária vegán tepertő ízű krémmel (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Szafi Free rostcsökkentett kenyér vegán tepertő ízű krémmel
Nyitrayné Bakos Annamária újra elkészítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!