Lekvárral töltött kókuszkocka gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók:
- 1 Szafi Free hajdinás almás piskóta
- Csokimáz (nálam hidegen kikeverve a következő: 40 g Szafi Reform édes karobpor – ITT rendelhető!, vagy kakaópor, 1 csapott tk. Szafi Reform negyedannyi édesítő, és annyi meleg kókuszkrém/növényi tejszín, hogy csokikrémet kapjunk)
- kb. 45 g Szafi Reform kókuszreszelék (Szafi Reform kókuszreszelék ITT!)
- kb. 100-150 g sűrű lekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 14 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) vagy 11-12 g Szafi Free ötszörös édesítőszer (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 30 g frissen facsart citromlé (ez kivételesen üveges 100/%-os bio citromlével is finom lett!)
- 1 db. pucolt, és reszelt közepes méretű alma (100 gramm pucolva!)
- 200 g víz
- (ízlés szerint: 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héja)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. (EZ Coat olaj spray ITT!)
- Hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn, vagy almareszelőn reszeljük le az almát.
- Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá az édesítőt, a vaníliát, citrom héjat, reszelt almást és alaposan keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a világos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet. (Én ebben a 27*27 cm-es formában sütöttem)
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (A sütési idő teljes mértékben a forma méretétől függ, ha a piskóta teteje már megkeményedett, akkor jó a piskóta, az általam használt tepsiben 19 perc volt a sütési idő, kisebb formában akár több is lehet).
- Mivel ebben a piskótában se tojás, se sütőpor nincs így csak kissé fog megemelkedni, de nagyon finom puha lesz a piskóta.
A piskóta átlagos tápértékei 100 grammonként (csokimáz és kókuszreszelék nélkül):
- Energia: 170 kcal
- Fehérje: 3,5 g
- Zsír: 0,5 g
- Szénhidrát: 36 g
- Süssük meg a piskótát, a fenti recept szerint.
- Várjuk meg, hogy kihűljön, addig készítsük el a csokimázat, és mérjük ki a lekvárt, illetve a kókuszreszeléket.
- Vágjuk ketté, kenjük meg sűrű, kemény lekvárral.
- Ezután kockázzuk fel a sütit.
- Óvatosan kenjük le a „csokikrémmel” a sütemények oldalait, majd mossunk kezet.
- Ezután hempergessük kókuszreszelékbe (én először megszórtam, és csak utána fogtam meg, hogy ne legyen nagyon csokis a kezem, és ne ragadjon rá sok kókuszreszelék).
->TOJÁS HOZZÁADÁSÁVAL így tudtok ugyan ebből a lisztkeverékből nagyon finom piskótát sütni: RECEPT ITT!
->Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kókuszkockát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
->Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú vegán kókuszkockát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
->Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok kókuszkockát készíteni: RECEPT ITT!
Nagy Dóra csokitortát készített a piskótából:
- 210 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 14 g négyszeres édesítő
- 40 g zsírszegény kakaópor
- 100 g cukkini
- 200 g víz
- 30 g citromlé
Elkészítés:
A cukkinit, vizet, citromlevet késes aprítóban összepépesítettem, ezután a száraz hozzávalókhoz öntöttem és alaposan összekevertem. 18cm átmérőjű tortaformába simítottam a masszát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. Amíg sült a piskóta, addig elkészítettem a krémet. Kakaós zabpudingot főztem:
- 100 g Szafi Free kakaós zabpuding por
- 15 g négyszeres édesítő
- 550 g növényi tej
A lehűtött zabpudingba 10 g zselatint kevertem.
Ráöntöttem a kihűlt pikótára és dermedésig hűtőbe tettem. Megkóstoltuk….most épp ez a kedvenc tortánk!”
Nagy Dóra gluténmentes vaníliás ananászos tortát készített a piskótából, az alábbi módosításokkal:
- 105 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 20 g zsírszegény kakaópor
- 7 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 15 g frissen facsart citromlé
- 50 g cukkini
- 100 g víz
Ezt a mennyiséget háromszor sütöttem meg, de végül csak 2 lapot használtam belőle. A harmadikból finom pohárdesszert készült.
Krém:
2 adag Szafi Free vaníliás zabpuding (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!) a zacskó hátoldalán lévő recept szerint elkészítve, de csak 350 ml növényi tejjel főzve. A krémbe ananászdarabkákat tettem. Biztos, ami biztos alapon fél zacskó zselatint kevertem a kész krémbe.”
Botos Kati epres túrós sütit készített a fenti recept alapján. A sütemény alapja a kókuszkocka piskótája, az epres-túrós hab hozzávalói:
- 40 dkg túró
- 3,5 dl cukormentes növényi tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- vanília aroma
- édesítő ízlés szerint
- eper (sok)
Az epret felkockáztam, a túróhoz kevertem. Hozzáadtam a vaníllia aromát, édesítőt és a zselatint. A tejszínt kemény habbá vertem és óvatosan a túróhoz kevertem.
A piskótára kentem és rákarikáztam az epret. Én erre is tettem vékony rétegben vízben feloldott zselatint, hogy az eper állaga megmaradjon. Bár olyan hamar elfogyott, hogy ez el is hagyható! Pár órára ( ha kibírjuk) hűtőbe tesszük.” -írta fotójához Kati.
Tóth Éva tesztelte és ezt írta róla: „Isteni finom, mmm nem bírtuk abba hagyni a kóstolgatást…ez jobb, mint az eredeti!Kedven sütink lett! …és milyen egyszerű elkészíteni! Köszönet érte!”
Ezt a képet pedig @ffhb_edi töltötte fel az Instagramra, és ezt írta: „Bizony, ma ebből fogok enni egy adagot tízóraira…türelmem az nem volt, hogy körbeforgassam az oldalakat ‘csokikrémbe’, csak szimplán meglocsoltam és megszórtam kókuszreszelékkel, istenkirály finom lett! Receptet pedig pontosan betartottam, …a képen dupla adag látható.”
@doramolnar0115 pihe-puha Szafi Free kókuszkockái az Instagramról:
Lekvárral töltött Vegán kókuszkocka Ancikától:
Ezt a képet Ági készítette, és ezt írta a kókuszkockáról: „ Imádom!”
Ezt a képet Árkovics-Sukola Réka készítette, szerinte is nagyon fincsi ez a süti:
Kovács Mónika is megsütötte, neki ilyen lett:
Baracskai Anita is elkészítette, neki ilyen lett:
Siposné Vámos Annamária szerint is nagyon finom:
Németh Orsi is tesztelte, neki ilyen lett:
Murányi Szilvia tesztelte most a receptet, ezt írta róla:
„Nem vàltoztattam a recepten egyedül csak a tepsim mèrete volt más 22cmx22cm nem 27x27x de szerintem mèg jobb is mert magasabb lett a piskòtám.
A reszelt alma nagyon finom puhávà varázsolja a piskòtát, omlòs nem száraz. Teljes olyan mint az eredeti kòkuszkocka a lekvár pedig hatalmasat dob rajta. Csak ajànlani tudom, tökèletes vendègvárò sütemèny.
Cukormentes
Glutenmentes
Tejtermèkmentes
Tojásmentes, de nem íztelen.”
D. Red elkészítette a kedvenc zsírszegény, vegán, gluténmentes kókuszkockámat. Neki ilyen lett:
Dóra IS tesztelte, Ő készített paelo-vegán kókuszgolyót és kókusztekercset is (RECEPT ITT!) minhármat házi szederlekvárral töltötte meg:
Sztropkó Nelli vegán, zsírszegény kókuszkockát sütött:
Kertész Anett is Szafi Free világos piskóta lisztkeverékből készítette el a kókuszkockát, és ezt írta: róla „Teljesen olyan, mint az eredeti!”
Tóth Cynthia tesztelte, most az Ő fotóját láthatjuk:
Marczinné Szőke Dorci is tesztelte:
Fodorné Besenyei Diána is elkészítette:
Jábor-Krausz Judit is elkészítette: „Annyit változtattam az alaprecepten, hogy alma helyett banánt raktam bele.”
Kucsera Klaudia készítette, és írta: „Nem gondoltam volna! Isteni! Tej&tojás&cukor&kakaó mentes és finomabb, mint az eredeti, a legtöbb időt az alma pucolasa vette el!”
Haukné Patocskai Bernadett is elkészítette:
Écsek Mónika is megsütötte:
Botos Reni is elkészítette, ezt írta fotójához: „Sose rajongtam a kókuszkockáért, de ez nagyon durván finom lett!”
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
Edina kókuszkockája:
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
Katona Zsuzska is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
Botos Kati is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
@m.zsazs Instagramra töltötte fel fotóját:
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
Botos Kati guszta kókuszkockája:
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
„Szegény Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék méltatlanul a háttérbe került mióta megrendeltem, na de most… Nem tudtam mit tízóraizzak ami gyorsan is elkészül, picit fellapoztam a receptes oldalt és ez a mákos, nagyon puha tésztás sütike lett belőle szombat és vasárnap is így. Ennek a tésztareceptje alapján készült kisebb változtatásokkal és fele adaggal:
- 125 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 40 g eritrit (én 30 grammal kezdtem, de a végén mikor megkóstoltam, nekem még kellett bele, tehát nyugodtan csináljátok kóstolás alapján a végén)
- 15 g frissen facsart citromlé
- 80 g pucolt és reszelt alma
- 120 g víz
- 20 g rizsfehérje
- 20 g mák
- Ízlés szerint: 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héj.
Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig sütöttem. Simán el tudom képzelni még benne meggy darabokkal is, legközelebb tuti kipróbálom úgy is.” -írta fotójához Bea
Budai Gréta fotója:
Szafi Free gluténmentes kókuszkocka
Botos Kati is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
Lakasz Gabi fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán kókuszkocka
Botos Kati fotója:
Szafi Free gluténmentes kókuszkocka
„Én nem tettem bele lekvárt. A nyers tészta tetejére olvasztott 75%-os étcsokoládét öntöttem és hústűvel „összekevertem” és ezután tettem be a sütőbe. Nagyon-nagyon finom lett!”- írta fotójához Nagy Dóra
Szafi Fre gluténmentes kókuszkocka
Botos Kati szerint ezzel a recepttel készítve „brutál fincsi”:
Szafi Free gluténmentes kókuszkocka
Nagy Dóra csokikrémmel töltött muffinokat sütött a piskótából:
Szafi Free gluténmentes csokikrémes muffin
Nagy Dóra epres-csokis tortát készített a piskótából:
- 105 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 7 g Szafi Reform négyszeres édesítő
- 20 g zsírszegény kakaópor
- 50 g cukkini
- 100 g víz
- 15 g frissen facsart citromlé
Sütőpapírral bélet tepsiben 180°C-ra előmelegített sütőben alsó – felső programon készre sütöttem. (Nálam a sütési idő kb. 15 perc volt.) Ezt a mennyiséget háromszor sütöttem meg külön-külön.”
Szafi Free gluténmentes epres-csokis torta
Nagy Dóra hamis túrós sütit készített a piskótából, ezt írta fotójához:
„Annyit módosítottam, hogy hogy 105 g Szafi Free Hajdinás piskóta lisztet használtam és 20 g kakaóport tettem a piskótába.
Hamis túrókrém receptje: RECEPT ITT!
Teteje egy kis zsírszegény kakaóporral van leszórva.”
Szafi Free vegán „túrókrémes” süti
Nagy Dóra csokis-lekváros vegán sütit készített, ezt írta fotójához:
- 220 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 30 g zsírszegény kakaópor
- 14 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 30 g frissen facsart citromlé
- 100 g cukkini
- 200 g víz
A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és 180 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső programon kb. 12 percig sütöttem.
Figyelni kell sütés közben, ha már nem lágy a tészta teteje, kész is van a piskóta, ne süssétek tovább, mert megrepedezik a teteje!
A kész piskótából 20 négyzetet vágtam a szülinapomra kapott szeletelő segítségével, ezért sikerültek egyformára. Sárgabarack lekvárral összeragasztottam két lapot, 75%-os olvasztott étcsokiba mártottam, majd díszítettem. Kis időre hűtőbe tettem, hogy a csokoládé megdermedjen. Ezt az egészet leírni tovább tartott, mint magát a sütit elkészíteni! Na nem azért, mert akkora király vagyok, hanem mert a látszat ellenére ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény!”
Szafi Fee gluténmentes csokis lekváros süti
Niki fotója:
Szafi Free gluténmentes kókuszkocka
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!