Epres galette Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes epres galette Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverékből
Ez az epres galette azoknak készült, akik bélbetegek (eper helyett olyan gyümölccsel, amit meg tudnak emészteni, ugyanis az eper magja nekik nem jó!) és nem bírják megfelelően emészteni a túl sok rostot, vagy édesítőszert. Továbbá nyugodt szívvel ajánlom azoknak a kisgyerekeknek is, akik már ehetnek epret (de természetesen fahéjas-almásan is lehet készíteni.)
Hozzávalók a tésztához:
- 240 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 30 g citromlé
- 93 g datolya (Szafi Free Medjool datolya ITT!)
- 130 g Alpro kókuszital (Alpro kókuszital ITT!)
- + 10 g lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Töltelék hozzávalói:
- 300 g szárától tisztított eper
- 60 g Szafi Free fahéjas szilva-alma lekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 6 g aprított bazsalikom levél (kihagyható annak, aki nem szereti)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával.
Turmixoljuk krémesre a datolyát a citromlével és kókuszitallal, majd öntsük őket egybe és fakanállal keverjük csomómentesre.
(mérjük a folyékony anyagot, mikor ráöntjük a lisztre, és azt a mennyiséget, amit nem tudunk a turmixgépből kiszedni, kókuszitallal pótoljuk – tehát kell a datolya, a víz és a citromlé súlya)
Pihentessük a tésztát 20 percig.
Addig borítsunk le sütőpapírral egy tepsit.
Mossuk meg, szárazzuk le és vágjuk félbe az eperszemeket.
A pihentetési idő lejárta után, lisztes felületen lágyan gyúrjuk át a tésztát ( mindig csak annyi lisztet szórjunk alá, amennyi épp szükséges), majd nyújtsunk belőle egy 28 cm ármérőjű körlapot.
Rakjuk a tésztát a tepsire, kenjük le a lekvárral, (hagyjunk a szélein kb. 3 cm-es sávot szabadon), szórjuk rá a bazsalikomot, majd tegyük rá az felezett eperszemeket és hajtsuk rá a széleit. (Ahol meggyűrődik a tészta, nyomjuk össze.)
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 35 perc (erősebb sütőben 30 perc is elegendő lehet).
Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni, és vágjuk 8 szeletre. (én egy éjszakára hűtőbe raktam, jól megkocsonyásodott az eper)
Beltartalmi értékei szeletenként:
- Energia: 165 Kcal
- Fehérje: 3,2 g
- Zsír: 0,7 g
- Szénhidrát: 35,8 g.
- Rost: 3 g
100 grammban:
- Energia : 170 Kcal
- Fehérje: 3,3 g
- Zsír: 0,8 g
- Szénhidrát: 36,9 g
- Rost: 3,2 g
**************************
Szafi Free szénhidrátcsökkentett epres galette-et így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free Expressz lisztből így tudtok galette-et készíteni: RECEPT ITT és ITT.
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett galette-et így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes sárgabarackos galette-t így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú bagett lisztkeverékből így tudtok galette-t készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform vegán meggyes galette-t így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes vegán tökmaglisztes galette-t így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Fit & Free osztrák/német hivatalos forgalmazónk fotója:
Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes barackos galette
Erdei Noémi is elkészítette:
Szafi Free csökkentett rosttartalmú epres galette
Tokody Szilvi eperrel, Szafi Free csipkebogyó-szőlő lekvárral és bazsalikommal készítette:
Szafi Free gluténmentes vegán galette
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!