Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú vegán mákos/diós bejgli
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú vegán mákos/diós bejgli
Szafi osztotta meg Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Free csökkentett szénhidrát tartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék (Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 40 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 30 g citromlé
- 250 g langyos Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
- + 6 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
- + 10 g kókuszkrém a sütés előtti kenéshez
Máktöltelék:
- 100 g őrölt mák
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 15 g bármilyen kenyér – vagy édes morzsa
- 6 g reszelt citromhéj
- 30 g mazsola (Szafi Reform aranymazsola ITT!)
- 50 g forró víz
Dió töltelék:
- 100 g őrölt dió
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 30 g kenyérmorzsa
- 6 g citromhéj
- 30 g mazsola (Szafi Reform aranymazsola ITT!)
- 50 g forró víz
Először készítsük el a tölteléket:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Forraljuk fel a vizet, majd öntsük a mákos – diós keverékre és alaposan dolgozzuk össze.
Felhasználás előtt hűtsük ki.
Tészta elkészítése:
Keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentetés nélkül, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk két egyenlő súlyú darabra.
Töltés:
Lisztes felületen nyújtsunk belőlük 24×24 cm-es lapot. (A két oldalát vékonyítsuk el kb. 1,5 cm szélességben – erre azért van szükség, hogy amikor visszahajtjuk a töltelékre, ne legyen vastagabb a két vége)
Egyenletesen simítsuk el rajtuk a töltelékeket úgy, hogy minden szélén 1,5 cm tészta szabadon maradjon.
Ezután hajtsuk a töltelékre a két szélét (jobb – bal), majd nem túl szorosan (ahogy a töltelék engedi) tekerjük fel.
Rakjuk a tekercseket sütőpapírral borított tepsire, és kenjük le a tetejüket kókuszkrémmel. (A sütőbe helyezés előtt ismételjük meg.)
Sütés 1 rúd esetén:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 50 perc. (Erősebb sütőben 45 perc is elegendő lehet.)
Mákos tekercs súlya 420 g., diós tekercs 441 g., melyek rudanként 12 szeletre oszthatók.
Tápérték:
100 gramm mákosban:
- Energia: 367 Kcal
- Fehérje: 10 g
- Zsír: 14,4 g
- Szénhidrát: 49 g
100 gramm diósban:
- Energia: 392 Kcal
- Fehérje: 8,3 g
- Zsír: 20 g
- Szénhidrát: 37 g
*****************
Szafi Free gluténmentes élesztős bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok szénhidrátcsökkentett bejglit készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú, gluténmentes, vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett UNIVERZÁLIS lisztkeverékből így tudtok bejglit készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Fürst Eszter szerint ez a csökkentett szénhidrát-tartalmú mákos és diós bejgli ugyan olyan finom mint a hagyományos:
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú bejgli
Tátrai Alexandra fotója:
Szafi Free szénhidrátcsökkentett vegán mákos bejgli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!