Vegán mákos és diós bejgli Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Vegán mákos és diós bejgli Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből
Tészta hozzávalói:
- 300 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 35 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 30 g flakonos citromlé
- 280 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 2 g Szafi Reform kókuszolaj a sütés előtti kenéshez (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Mákos töltelék hozzávalói:
- 150 g őrölt mák
- 30 g kenyérmorzsa
- 28 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 1 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 6 g reszelt citromhéj
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 170 g forró víz
Diós töltelék hozzávalói:
- 150 g őrölt dió
- 50 g kenyérmorzsa
- 28 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 1 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 6 g reszelt citromhéj
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 120 g forró víz
Tészta elkészítése:
Öntsük össze a külön edényben összekevert száraz és nedves hozzávalókat, majd alaposan gyúrjuk össze. (Én kenyérsütőgépben dagasztottam – így plusz pihentetési idő nem szükséges.)
Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig. (Ezt csak kézi dagasztás után kell.)
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 2 egyenlő súlyú darabra, majd nyújtsunk belőlük 24×24 cm-es lapokat.
Egyenletesen simítsuk rá a töltelékeket úgy, hogy a két oldalán kb. 1,5, a felső szélén pedig 5 cm széles helyet hagyjunk szabadon. (Ezt kenjük le vízzel, hogy a hajtás után egymásra ragadjanak a lapok.)
Ezután hajtsuk a töltelékre a két oldalát, majd nem túl szorosan tekerjük fel.
Tegyük őket sütőpapírral borított tepsire, és néhány helyen, mélyen szúrjuk át a tetejüket széles szívószállal.
Pihentessük, míg a sütő melegszik, ez kb. 15 perc.
Mielőtt a sütőbe rakjuk fújjuk le a tetejét olajspray-vel.
Vegán mákos és diós bejgli Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 45 perc.
A mákos tekercs súlya 668 g, a diós 648 g, mely 14-14 szeletre vágható.
Beltartalmi értékei darabonként, poliol nélkül:
- Energia: 142 Kcal
- Fehérje: 3,9 g
- Zsír: 4,7 g
- Szénhidrát: 19,2 g
100 grammban:
- Energia: 297 Kcal
- Fehérje: 8,2 g
- Zsír: 9,8 g
- Szénhidrát: 40,2 g
Diós szeletenként, poliol nélkül:
- Energia: 159 Kcal
- Fehérje: 3,4 g
- Zsír: 7,8 g
- Szénhidrát: 18,9 g
100 grammban:
- Energia: 342 Kcal
- Fehérje: 7,3 g
- Zsír: 16,9 g
- Szénhidrát: 41 g
Szafi Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/) osztotta meg fotóját:
Szafi Free rostcsökkentett vegán mákos bejgli
Szafi Free gluténmentes kakaós bejgli
Ipsits Anita Szafi Free és Szafi Reform kakaós bejglit készített:
(Szafi Reform gluténmentes bejgli RECEPT ITT!)
Tészta hozzávalói:
- 300 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 35 g FM kókuszvirágcukor (FM kókuszviráguckor ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 30 g almaecet (almaecet ITT!) vagy citromlé
- 280 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Tészta elkészítése:
Öntsük össze a külön edényben összekevert száraz és nedves hozzávalókat, majd alaposan gyúrjuk össze.
Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 2 egyenlő súlyú darabra, majd nyújtsunk belőlük 24×24 cm-es lapokat.
Egyenletesen simítsuk rá a töltelékeket úgy, hogy a két oldalán kb. 1,5, a felső szélén pedig 5 cm széles helyet hagyjunk szabadon. (Ezt kenjük le vízzel, hogy a hajtás után egymásra ragadjanak a lapok.)
Ezután hajtsuk a töltelékre a két oldalát, majd nem túl szorosan tekerjük fel.Tegyük őket sütőpapírral borított tepsire, és néhány helyen, mélyen szúrjuk át a tetejüket széles szívószállal.
Pihentessük, míg a sütő melegszik, ez kb. 15 perc.Ha fogyasztasz tojást, akkor kend le a sárgájával, majd tedd hűtőbe 30 percre, és utána kend le a fehérjével.
Ha nem eszel tojást, akkor a Szafi Free tojáshelyettesítő vegán mázat használd, és gyönyörű színe lesz. (Szafi Free tojáshelyettesítő vegán máz ITT!)
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 45 perc alatt süssük készre.
Kakaós töltelék:
- 90 g Szafi Free instant kakaó italpor (Szafi Free instant kakaó italpor ITT!)
- 20 g Szafi Free univerzális lisztkeverék
- 65 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 105 g víz
****************
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes élesztős bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok szénhidrátcsökkentett bejglit készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú, gluténmentes, vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT
Update (Ti Készítettétek):
„Mákimádók, ezt kötelező megsütni. Brutál jó ez az új lisztkeverék, álom a tésztájával dolgozni.”- írta fotójához Majzik-Benkő Adrienn
Szafi Free rostcsökkentett vegán mákos bejgli
Heni fotója:
Szafi Free rostcsökkentett vegán mákos bejgli
„Úgy készítettem mint a nagykönyvben. Lekentem tojássárgájával. Pihent. Majd lekentem a fehérjével is. Így lett szép márványos. /elhagyható, az eredeti recept kókuszolajjal készül /”- írta fotójához Beatrix
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes mini mákos bejgli
Bartucsek Cynthia mákos és mogyorókrémes bejglit készített, ezt írta fotójához:
„Mivel én kevésbé bírom az édesítőt, kókuszvirágcukorral vegyítettem.
A mákos töltelékhez darált mákot, fahéjat, reszelt narancs-és citromhéjat, mézet kevertem össze, leöntöttem annyi forró vízzel ami épp eláztatta, majd egy kevés kókuszliszttel sűrítettem rajta. A másik bejglit szimplán megkentem mogyorókrémmel. A bejglik tetejét én tojássárgájával kentem le.”
Szafi Free gluténmentes mákos és mogyorókrémes bejgli
Zsikla Dóri mogyorókrémmel töltötte:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett mogyorókrémes bejgli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!