Nagyon nagyon finom gluténmentes vegán ebédötlet
Répás fasírtgolyók, céklasalátával
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!), vagy Szafi Free nokedli lisztkeverék (Szafi Free nokedli lisztkeverék ITT!)de működik Szafi Free fánk lisztkeverékkel is (Szafi Free fánk lisztkeverék ITT!)!
- 5 g Szafi Reform himlaya só (Szafi Reform himlaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 5 g Szafi Reform szárított vöröshagyma (Szafi Reform szárított vöröshagyma ITT!)
- 0,5 g őrölt bors
- 0,5 g Szafi Reform őrölt kömény (Szafi Reform őrölt kömény ITT!)
- 12 g aprított petrezselyemlevél
- 15 g frissen facsart citromlé
- 80 g langyos víz
- 100 g apróra reszelt sárgarépa
Sütéshez:
- Szafi Reform kókuszolaj (11 g fogyott) (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Mérjük ki és külön edénybe keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat.
Reszeljük le a répát és morzsoljuk össze a lisztes keverékkel.
Öntsük rá a folyadékot és gyúrjuk össze.
Pihentessük az alapot 10 percig.
Ezután nedves kézzel formázzunk 12 db kisebb fasírtot.
Melegítsük fel az olajat (villanytűzhely 5-ös fokozat) és tegyük bele a golyókat.
Mindkét oldalát 5-5 percig süssük vagy, míg barna színt kap.
Actify-ban is süthetjük, akkor zsírmentes lesz. (1 g olajjal kenjük ki az edényt és 8-8 percig süssük oldalanként, de figyelni kell!)
Tápértékei darabonként OLAJ NÉLKÜL:
- Energia: 53,7 kcal
- Fehérje: 1,3 g
- Zsír: 1,1 g
- Szénhidrát: 9 g
Tápértékei 100 grammonként a sütéshez használt olajjal együtt:
- Energia: 194,5 kcal
- Fehérje: 4,5 g
- Zsír: 4 g
- Szénhidrát: 32,6 g
Szafi Free gluténmentes vegán répás fasírt
Szafi Free vegán répás fasírt (A kenyér receptje ITT található!)
RECEPT 2.
Sütőben sült vegán cukkini fasírt
Ez a kedvenc répás fasírtgolyóm alapján van, csak picit egyszerűbben a fasírt fűszerkeveréknek köszönhetően, illetve répa helyett cukkini, továbbá sütőben sütve.
Hozzávalók:
- 1 cukkini meghámozva, lereszelve (150 g)
- 80 g víz
- 15 g frissen facsart citromlé (1/2 citrom leve)
- 6 g Szafi Reform fasírt fűszerkeverék (Szafi Reform fasírt fűszerkeverék ITT!)
- 150 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
1 cukkinit meghámoztam, lereszeltem. (150g lett). Adtam hozzá 80 g vizet, 15 g frissen facsart citromot (1/2 citrom leve), 6 g Szafi Reform fasírt fűszerkeveréket, összekevertem, majd ment hozzá 150 g Szafi Free lángos lisztkeverék.
10 perc pihentetés után nedves kézzel 12 db mini fasírtot formáztam belőle, és előmelegített sütőben készre sütöttem.(EzCoat olajsprayvel azért lefújtam). (EzCoat olajspray ITT!) 15 perc 220 fokon, majd megfordítottam és 5 perc pizzasütő funkció. 2 napra elég nekem.
Cukkini fasírt annyi változtatással, hogy most Szafi Reform füstölt pirospaprika és őrölt tarkabors is került bele. (Szafi Reform füstölt pirospaprika ITT!)
Szafi Free gluténmentes, vegán cukkini fasírt
Update (Ti Készítettétek):
Barna Éva sütőben sütötte meg a répás fasírtgolyókat, ezt írta:
“A holnapi utazásra azért valami kaja félével is készültem. Szafi Free lángos lisztkeverékből sárgarépa fasirtok. Tettem még bele Violife olvadós mozarellat reszelve és sütőben sütöttem meg 190 fokon holegkeveressel 25 perc alatt.
A sütőpapirt nagyon vékonyan megkentem kókuszzsírral. Nagyon finom, fűszeres fasirok lettek!”
Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte a gluténmentes vegán répás fasírt golyót, és ezt írta róla: “Szerintem mostantól ez lesz a kedvenc fasírtom!”
Nyitrayné Bakos Annamária már többször, többféle lisztből elkészítette, most ezt írta fotójához: „Isteni finom imádjuk! Már készítettem csak lángos lisztből, csak fánklisztből és most lángos+nokedli liszt keverékéből, hát ISTENI FINOM lett! 50 g lángos liszt, 100 g nokedli liszt, a répát most a nagylyukú reszelőn reszeltem le, fasírt fűszert adtam hozzá + a receptben még megadott fűszereket és isteni finomra sikerült!”
Szafi Free gluténmentes, vegán répás fasírtgolyó
Ezt a képet Ági töltött fel az Instagramra, ezt írta róla: „Meg van az újabb kedvencem.”
„Nagyon hamar kész lett és nagyon finom is.”- írta róla @fighterlady01 az Instagramon.
Csámpai Orsolya is tesztelte, és ezt írta róla: „Nagyon finom alig bírtam ki, hogy ne egyem meg mindet.”
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette:
@fighterlady01 nagyon szereti, ezt a képet is Ő töltötte fel az Instagramra:
„Újra megsütöttem a Szafi Free lángos lisztkeverékkel készíthető sárgarépás vegán fasírtot, amihez most sütőben sült édesburgonyát és hagyományos krumplit, fejes salátát, céklát ettem.
Annyit csináltam másképp, hogy a receptben levő sóból és fűszerekből picit kevesebbet kevertem hozzá, helyette tettem bele picit a Szafi Fitt (új nevén: Szafi Reform) fasírt fűszerkeverékből (Szafi Reform fasírt fűszerkeverék ITT!).
Ha még nem kóstoltátok, mindenképp próbáljátok ki!”
Farkas Szilvi cukkinivel készítette el ezeket a fini gluténmentes, tojásmentes vegán növényi fasírtokat, és ezt írta róluk: „Olyan mintha hússal készült volna, valami isteni!!!”
Zöldborsópüré, sárgarépa fasírttal. Gál Edina főzte, és Ő készítette ezt a gyönyörű fotót is :
Quinoás karfiolrizs (RECEPT ITT!) répás fasírtal Dévai Alexandrától. Ezt írta róla: “Hát életem legjobb fasírtja, visszatérő vendég lesz!”
Ancika is tesztelte, neki ilyen lett:
dr. Móricz Míra készítette el most, ezennel Szafi Free FÁNK lisztkeverékkel, tehát így is működik a recept:
Szép Kitti is tesztelte a répás fasírtgolyót: „VEGÁN Szafi Free répás fasírt, a fánk lisztkeverékből! Valami eszméletlen finom, kívül ropogós belül omlós. Szerintem sokkal jobb, mint az eredeti! A recepten annyit változtattam, hogy citromlé helyett, almaecetet tettem bele.”
Kovácsné Deák Betty is elkészítette és ezt írta: „Gluténmentes vegán répás fasírtgolyó borsós jázmin rizzsel, chilis, fokhagymás joghurtos mártogatóssal!”
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette, méghozzá Szafi Free fánklisztből: Ezt írta fotójához: “Gluténmentes vegán répás fasírtgolyók (én most a fánk lisztkeverékből készítettem és ezzel is isteni finom)+ friss saláta és persze a fiúknak, mert megkívántuk a kolbásszal töltött karajt. Isteni finom!”
Klein Annabella is elkészítette a gluténmentes répás fasírtgolyót:
Gluténmentes, répás fasírt golyók, amelyeket most Ancika készített el:
Ancika a sütőben sült cukkini fasírtot is elkészítette, almafőzelékkel fogyasztotta (almafőzelék recept ITT!):
Szafi Free gluténmentes, vegán almafőzelék sütőben sült cukkini fasírttal
„Vegán ebéd & paleo nasi! Brokkolikrémleves, répafasírt, még több párolt répával és brokkolival. Desszertnek pedig Szafi Reform diós banánkenyér készült, ami glutén-, tejtermék-, és cukormentes, CH-csökkentett és nagyooon finooom!” -írta fotójához Gáti Mercédesz. (Paleo banánkenyér recept ITT!)
Szafi Reform gluténmentes banánkenyér és vegán fasírt
Dörmerné Kovácsa Noémi is elkészítette és ezt írta fotójához: „Mai húsmentes ebédem vegán cukkini fasírt salátával. Szafi Free lángos függőként nem is értem, miért most sütöttem először ezt a brutál finom zöldséges-fűszeres fasírtot… ”
Szafi Free gluténmentes vegán cukkini fasírt
@imola_food_cross_ketlebel
Szafi Free vegán répás fasírt golyó
Sziasztok! Én lapcsánka formára sütöttem és tejföllel, sajttal ettük, úgy is isteni. A kérdésem az lenne, hogy próbáltátok már sütőben sütni olaj nélkül? Ha igen, milyen eredménnyel? Köszi Timi
Szia Timi! Az első receptküldő így csinálta (onnan másoltam): “sütőben sütöttem meg 190 fokon holegkeveressel 25 perc alatt. A sütőpapirt nagyon vékonyan megkentem kókuszzsírral. Nagyon finom, fűszeres fasirok lettek!” 🙂