Gluténmentes vegán répás fasírtgolyók (húsmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes)

Nyitrayné Bakos Annamária készítette: Nagyon nagyon finom gluténmentes vegán ebédötlet:

Répás fasírtgolyók, céklasalátával

Gluténmetnes vegán répás fasírtgolyó

Gluténmetnes vegán répás fasírtgolyó

Hozzávalók:

Sütéshez:

Elkészítés:

Mérjük ki és külön edénybe keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat.

Reszeljük le a répát és morzsoljuk össze a lisztes keverékkel.

Öntsük rá a folyadékot és gyúrjuk össze.

Pihentessük az alapot 10 percig.

Ezután nedves kézzel formázzunk 12 db kisebb fasírtot.

Melegítsük fel az olajat (villanytűzhely 5-ös fokozat) és tegyük bele a golyókat.

Mindkét oldalát 5-5 percig süssük vagy, míg barna színt kap.

Actify-ban is süthetjük, akkor zsírmentes lesz. (1 g olajjal kenjük ki az edényt és 8-8 percig süssük oldalanként, de figyelni kell!)

Tápértékei darabonként OLAJ NÉLKÜL:

  • Energia: 53,7 kcal
  • Fehérje: 1,3 g
  • Zsír: 1,1 g
  • Szénhidrát: 9 g

Tápértékei 100 grammonként a sütéshez használt olajjal együtt:

  • Energia: 194,5 kcal
  • Fehérje: 4,5 g
  • Zsír: 4 g
  • Szénhidrát: 32,6 g

Update (Ti Készítettétek):

Barna Éva sütőben sütötte meg a répás fasírtgolyókat, ezt írta:
“A holnapi utazásra azért valami kaja félével is készültem. Szafi Free lángos lisztkeverékből sárgarépa fasirtok. Tettem még bele Violife olvadós mozarellat reszelve és sütőben sütöttem meg 190 fokon holegkeveressel 25 perc alatt.

A sütőpapirt nagyon vékonyan megkentem kókuszzsírral. Nagyon finom, fűszeres fasirok lettek!”

Répás fasírt golyó

Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte a gluténmentes vegán répás fasírt golyót, és ezt írta róla: “Szerintem mostantól ez lesz a kedvenc fasírtom!”

Gluténmentes répás fasírt golyó

Gluténmentes répás fasírt golyó

Ezt a képet Ági töltött fel az Instagramra, ezt írta róla: „Meg van az újabb kedvencem.”

Gluténmentes répás fasírt golyó

„Nagyon hamar kész lett és nagyon finom is.”- írta róla @fighterlady01 az Instagramon.

Gluténmentes, tejmentes fasírt golyó

Csámpai Orsolya is tesztelte, és ezt írta róla: „Nagyon finom alig bírtam ki, hogy ne egyem meg mindet.”

Vegán répás fasírt golyó

Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette:

Vegán répás fasírt golyók

@fighterlady01 nagyon szereti, ezt a képet is Ő töltötte fel az Instagramra:
„Újra megsütöttem a Szafi Free lángos lisztkeverékkel készíthető sárgarépás vegán fasírtot, amihez most sütőben sült édesburgonyát és hagyományos krumplit, fejes salátát, céklát ettem.

Annyit csináltam másképp, hogy a receptben levő sóból és fűszerekből picit kevesebbet kevertem hozzá, helyette tettem bele picit a Szafi Fitt (új nevén: Szafi Reform) fasírt fűszerkeverékből (Szafi Reform fasírt fűszerkeverék ITT!).
Ha még nem kóstoltátok, mindenképp próbáljátok ki!”

Szafi Free répűs fasírt golyó

Farkas Szilvi cukkinivel készítette el ezeket a fini gluténmentes, tojásmentes vegán növényi fasírtokat, és ezt írta róluk: „Olyan mintha hússal készült volna, valami isteni!!!”

Gluténmentes, vegán répás fasírt golyó

Zöldborsópüré, sárgarépa fasírttal. Gál Edina főzte, és Ő készítette ezt a gyönyörű fotót is :

Zöldborsópüré sárgarépafasírttal

Quinoás karfiolrizs (RECEPT ITT!) répás fasírtal Dévai Alexandrától. Ezt írta róla: “Hát életem legjobb fasírtja, visszatérő vendég lesz!”

Gluténmentes, vegán répás fasírt golyó

Ancika is tesztelte, neki ilyen lett:

Gluténmentes répás fasírtgolyó

dr. Móricz Míra készítette el most, ezennel Szafi Free FÁNK lisztkeverékkel, tehát így is működik a recept:

Gluténmentes répás fasírt golyó

Szép Kitti is tesztelte a répás fasírtgolyót: „VEGÁN Szafi Free répás fasírt, a fánk lisztkeverékből! Valami eszméletlen finom, kívül ropogós belül omlós. Szerintem sokkal jobb, mint az eredeti! A recepten annyit változtattam, hogy citromlé helyett, almaecetet tettem bele.”

Gluténmentes répás fasírtgolyó

Kovácsné Deák Betty is elkészítette és ezt írta: „Gluténmentes vegán répás fasírtgolyó borsós jázmin rizzsel, chilis, fokhagymás joghurtos mártogatóssal!”

Gluténmentes répás fasírt golyó

Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette, méghozzá Szafi Free fánklisztből: Ezt írta fotójához: “Gluténmentes vegán répás fasírtgolyók (én most a fánk lisztkeverékből készítettem és ezzel is isteni finom)+ friss saláta és persze a fiúknak, mert megkívántuk a kolbásszal töltött karajt. Isteni finom!”

Gluténmentes répás fasírt golyó

Klein Annabella is elkészítette a gluténmentes répás fasírtgolyót:

Gluténmentes répás fasírtgolyó

 

 

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

2 hozzászólás

  1. Sziasztok! Én lapcsánka formára sütöttem és tejföllel, sajttal ettük, úgy is isteni. A kérdésem az lenne, hogy próbáltátok már sütőben sütni olaj nélkül? Ha igen, milyen eredménnyel? Köszi Timi

    • Szia Timi! Az első receptküldő így csinálta (onnan másoltam): “sütőben sütöttem meg 190 fokon holegkeveressel 25 perc alatt. A sütőpapirt nagyon vékonyan megkentem kókuszzsírral. Nagyon finom, fűszeres fasirok lettek!” 🙂

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…