Szénhidrátcsökkentett fonott kalács Szafi Reform galuska lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szénhidrátcsökkentett fonott kalács Szafi Reform galuska lisztkeverékből
Hozzávalók (2 darabhoz):
- 250 g Szafi Reform galuska lisztkeverék (Szafi Reform galuska lisztkeverék ITT!)
- 18 g tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
- 60 g por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g friss élesztő
- 4 g inulin (elmaradhat, de nagyon jót tesz a tésztának) (inulin ITT!)
- 1 db tojás (héj nélkül 56 g)
- 1 db tojássárga (16 g)
- 50 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 30 g citromlé
- 260 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 10 g tojás a sütés előtti kenéshez
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett fonott kalács
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Melegítsük langyosra mandulaitalt a kókuszkrémmel, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. (Ez kb. 3 perc.)
Ezután öntsük a folyadékot, és a citromlevet a lisztes keverékre, majd alaposan dolgozzuk össze. (Nálam gépben készült, 15 perces dagasztóprogrammal, ebben az esetben a dagasztás végén nem kell pihentetni a tésztát, azonnal formázható.)
Pihentessük a tésztát 15 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk 8 egyenlő súlyú darabra.
Ezután fonjunk össze, külön-külön, 4-4 szálat, így kettő kalácsot fogunk kapni. (Hatos fonással nem mertem, féltem nyers maradna tészta, de 3 vagy 4 szálas fonással süthető.)
Ha kész vannak a kalácsok, tegyük őket sütőpapírral borított tepsire és kenjük le a tetejüket tojással. (Ezt a sütőbe való helyezés előtt ismételjük meg )
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon, 50-55 perc. (Nálam az utóbbi.)
RECEPT 2.
(A recept készítője: Mile-Kovács Erika)
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett fonott kalács
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett fonott kalács
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Erika az alábbi arányokkal készítette:
„Hozzávalók 2 db kalácshoz:
- 250 g Szafi Reform galuska lisztkeverék (Szafi Reform galuska lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 16 g tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
- 2 g Szafi Reform só
- 2 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 5 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 6 g reszelt citromhéj
- 2 db tojás (1 db héj nélkül 54 g volt)
- 1 db tojássárgája
- 30 g almaecet
- 290 g langyos víz
Elkészítés:
Keverjük össze külön edényben a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe. Kézi robotgép dagasztószárával dolgozzuk össze.
Ha összeállt a tészta, lisztezzük meg az edény alját és oldalát és kézzel dagasszuk tovább. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy ne ragadjon. Dolgozzuk alaposan össze.
Sütőben 50 fokon kelesztettem kb. 20 percet. Ezután lisztes felületen
sodorjunk hat szál 45 cm-es rudat.
Fonjuk meg a kalácsokat, pihentessük így is 15 percet. Kenjük meg a tetejét tojással és 180 fokon alsó-felső programon 55 perc alatt készre sütjük.
Én most a négyes fonást próbáltam ki. A kimaradt két szálból nyuszi formájú kalácsot formáltam és mellé répa formájú tésztát is készítettem.”
RECEPT 3.
(A recept készítője: Tóth Cynthia)
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kakaós fonott kalács
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kakaós fonott kalács
„Pihe puha fonott kalács Szafi Reform galuska lisztből. Elfogyott a kedvenc lisztem, így míg megérkezik az utánpótlás mindent galuska lisztből készítek. Gondoltam megpróbálom, annyi szuper recept készült már belőle, akinek van otthon, ezt mindenképp próbálja ki.”
RECEPT:
- 2 tojás
- 2 tojás sárgája
- 2,5 dl víz (nálam: 1,5 dl vízben elmorzsoltam 1 fél élesztőt, a tálba ment a maradék 1 dl, nincs porélesztőm)
- 20 g citromlé
- 20 g kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 50 g vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 porélesztő (akinek nincs sima élesztő, 25 g) (porélesztő ITT!)
- 225 g Szafi Reform galuska lisztkeverék (Szafi Reform galuska lisztkeverék ITT!)
- (+1,5 ek kakaópor) (Szafi Reform kakaópor ITT!)
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt és a kimért lisztkeveréket.
Összegyúrjuk, majd pihentetjük 10 percet. Pihentetés után enyhén lisztezett felületre rakjuk a tésztát, elfelezzük, az egyik felét a kakaóporral átgyúrjuk, majd ha kész vagyunk, 2 db kb. 60 cm-es rudat sodrunk belőle, 4-es (vagy hasonló) fonással összefonjuk, sütőpapírra rakjuk, tojásfehérjével lekenjük, 200 fokon előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 50 percig sütjük.”
**************
Szafi Free tojásmentes, gluténmentes VEGÁN fonott kalácsot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Tojásmentes, szénhidrátcsökkentett, vegán fonott kalácsot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú bagett/zsemle lisztkeverékből így tudtok élesztős fonott kalácsot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform szénhidrátcsökkentett vegán fonott kalácsot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverékből így tudtok fonott kalácsot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free szénhidrátcsökkentett, vegán vaníliás fonott kalácsot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!