Kölesalapú vegán „sajt”krém/”sajt”szósz
Szafi osztotta meg Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/), ezt írta:
„Ez lett a legegyszerűbb és legbélkímélőbb növényi “sajtszósz”om.
Nagyon finom, nagyon laktató, nagyon jót tett az én gyomromnak, kimondottan ajánlom azoknak akiknek problémás a “hasuk”. Szafi étrendbe is tökéletes!!! (Szafi étrendről ITT és ITT olvashattok!)
Pofonegyszerű, ennyi az egész:
- 3/4 sós főtt köles (Szafi Free köles ITT!)
- 1/4 Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!)
- annyi Kara Light kókusztejjel (Kara light kókusztej ITT!) turmixolva, hogy krémes legyen!
Mi csökkentett rosttartalmú bagettel (RECEPT ITT!) ettük (ez a legjobb a gyomornak!)”
Vegán „sajtkrém” készítése TikTok videó:
|
A hamis „sajt”krém szendvicskrémnek is tökéletes, kenyér helyett pedig természetesen mehet a szafis ripsz. (Szafi Free ripsz ITT!) (Szafi Reform ripsz ITT!)
Szafi hamis „sajt”krémes serpenyős pizzát (RECEPT ITT!) is készített:
Vegán „sajt”krémes Szafi Free pizza
Nagy mennyiségben így készül hozzá a sajtszósz:
- 200 g köles (szárazon)
- 70 g Szafi Free sörélesztőpehely
- 200 g Kara light kókusztej
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
Kölest főzzük meg, majd botmixerrel krémesítsük a többi összetevővel.
Szafi „sajt”szószos tésztasalátát is készített (Szafi Free tészták ITT!):
Szafi Free vegán „sajt”szószos tésztasaláta
Ebédötlet Szafi Instagram oldaláról:
„Rakott sajtkrémes zöldségek, Szafi étrend ebéd. Tepsi aljára prézli, majd szafis sajtkrémmel kikevert főtt zöldségek, aztán ismét prézli végül készre sütni!”
Rakott vegán „sajt”krémes zöldségek
Szafi cukkinis pogácsával (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Vegán „sajt”krém cukkinis pogácsával
Vegán „sajt”krém Szafi Free cukkinis pogácsával
Szafi írta:
„Vegán sajtszósz. Oké csak konyhanyelven, mert amúgy köze nincs a sajthoz, de nekem teljesen olyan az íze! Ízben, funkcióban mindenhogy 100%.
Fogyaszthatják tejérzékenyek, gluténérzékenyek és szójára érzékenyek is!
Most kókuszjoghurt, fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!) és kurkuma (Szafi Reform őrölt kurkuma ITT!) került még bele.
Ebédötlet Szafitól:
„Ugyanaz, mint tegnap, csak máshogy készítve.
A burgonyát félig megfőzzük, majd bevágjuk, megtöltjük Szafi Free vegan „sajtkrémmel” (amibe kevertem petrezselymet és paradicsomot) ezután sütőben megpirítjuk picit. Még több sajtkrémmel és friss salátával ettem!”
Vegán „sajt”krémmel töltött burgonya
Szafi „sajt”krémes pizzát készített, ezt írta:
„Fullos pizza, Szafi Free univerzális liszttel (RECEPT ITT!), vegán sajtszósszal, Szafi Free paradicsomszósszal és minden más földi jóval ami van otthon.”
Szafi Free gluténmentes vegán pizza
Update (Ti Készítettétek):
Sebők Gábor „sajt”krémes pizzát készített, ezt írta fotójához:
„Az eredeti recepthez adtam pár plusz dolgot, hogy még inkább egy pikáns vegán sajtszószt kapjak a végén.
Szükséges hozzá:
- 50 g Szafi Free hántolt köles
- 50 ml Kata kókusztejszín
- 15 g Szafi Free sörélesztőpehely
- 1 pici vöröshagyma fele
- fél gerezd kisebb fokhagyma
- 1 szem koktél paradicsom
- 2 g só, pici bors
- extraként: 35-40 g Violife növényi cheddar sajt és folyékony füst.
Elkészítés:
A kimért kölest átmostam párszor, majd hozzáadtam a 200 g vizet, a sót, a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát és koktél paradicsomot és így főztem puhára a kölest. Mikor megpuhultak a szemek, beleraktam a felkockázott növényi cheddar sajtot és a pár csepp folyékony füstöt. Megvártam míg picit megolvad benne a “sajt”. Ezt követően robotgépbe adagoltam át, hozzáadtam a kókusztejszín, a sörélesztőpelyhet és a pici borsot, sót és jó krémesre pépesítettem. Ha nem elég krémes, akkor további folyadékot adhatunk hozzá. Ennyi az egész!”
Pizza recept:
- 180 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 125 g langyos víz
- 15 g almaecet
- 2 g porélesztő
- 1 csipet só
Elkészítés:
Semmi extra dolgunk nincsen csak kimérni az összetevőket és alaposan eldolgozni a tésztát. Én egyébként egy kisebb fakanállal szoktam ezt csinálni, mert nem igazán szeretek nyakig tésztás lenni. Ezután kenjük körbe egy kevés olíva olajjal a tésztát, majd egy meleg helyen kelesszük 1 óráig, így lesz igazán ropogós a tészta alja azt tapasztaltam. Ezután gyúrjuk át a tésztát és itt jön a csavar, nem lisztezett, hanem olíva olajjal vékonyan lekent felületen nyújtsuk ki és kenjük ki nagyon vékonyan a tepsit is, amiben sütni szeretnénk pici olajjal (én egy 32 cm-es kör alakú pizzatepsit használtam). Tudom furán hangzik, de nekem ezzel a praktikával olyan ropogós lesz a pizza alja, hogy huhh… brutál. Ezt követően a tepsibe helyezzük a tésztát, én fel szoktam tekerni a sodrófára és úgy. Szépen eligazgatjuk a tésztát és mehet is rá a tetszőleges feltét.”
Szafi Free vegán „sajt”krémes pizza
Farkas Szilvi vegán sajtszósz tovább gondolt változatát készített el: Szafi Reform magyaros krémes paprikás szószt (Szafi Reform magyaros paprikás szósz alap ITT!) készített hígabb változatban, majd összekeverte a vegán sajtszósszal és csirkés tésztára öntötte:
Szafi Reform magyaros hamis „sajtszószos” tészta
- Vizler-Bokréta Veronika is elkészítette, ezt írta fotójához: „Kamu sajtkrém, Szafi ötlete alapján. Rettentő finom lett és valóban nagyon laktató. Bár én nem turmixoltam teljesen homogén állagúra, mert nekem így jobban bejön. Ha esetleg valaki elveszett a 3/4- 1/4 matekban, annak leírom én hogy készítettem. Kimértem 50 g kölest (szárazon volt ennyi a súlya) majd forró víz alatt alaposan átmostam így lett a súlya 60 g. Ehhez adtam 200 gramm vizet és 3 g sót majd az egészet fedő alatt puhára főztem. A megfőtt köleshez adtam 15 g Szafi Free sörélesztőpelyhet, 40 g Kara kókuszkrémet és az egészet összeturmixoltam. Ennyi az egész, szerintem negyed órás történet. Pirítóssal fogom enni és van már ötletem további felhasználásra is.”
- „Sajtkrém mánia, ez már a második adag, az első pillanatok alatt elfogyott. Komoly függőséget okoz, ugye „Szafi közösség”?”- írta fotójához Serfel Tímea
- Pelenczei Petra is elkészítette
- „‘Szegény sanyarú sorsú’ diétázó, vegán csodasajtkrémet kell ennie minden túlzás nélkül, ez isteni. Amíg ilyeneket ‘kell’ ennem, addig engem ugyan senki ne sajnáljon, sőt, gyere és adok kóstolót.”- írta fotójához Ökrös Lilla
„Az új vegán kamu „sajtkrém”-mel van tele az Insta, így én se tudtam elmenni mellette. Holnap ez lesz a tízóraim Szafi Free ripsszel és friss zöldségekkel. Fincsi lett nagyon.”- írta fotójához Siposné Vámosi Annamária - @vegandio Instagramon osztotta meg fotóját.
- Vizler-Bokréta Veronika újra elkészítette, cukkini tócsnival és cukkinis pogácsával ette.
- Serfel Tímea sajtszószos tésztát készített quinoa fasírttal (RECEPT ITT!)
- „Vegán „sajtkrém” csökkentett rosttartalmú ropogós kiflivel. Nagyon-nagyon finom, a kifli pedig annyira jó lett, hogy alig bírtam kivárni, hogy egy kicsit kihűljön!”-írta fotójához Pelcz Renáta
Szász Edina fotója:
Antalné Béládi Ildikó Szafi Free csökkentett rosttartalmú ropogós kiflivel (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Vegán „sajt”krém Szafi Free kiflivel
Szandi is Szafi Free csökkentett rosttartalmú ropogós kiflivel fogyasztotta:
Vegán „sajt”krém Szafi Free kiflivel
„Szafi Free kifli (RECEPT ITT!) vegán „sajt”szósszal. Már annyi embernél láttam, nekem is ki kellett próbálnom. Tényleg nagyon finom.”- írta fotójához Cselovszki Dominika
Vegán „sajt”krém Szafi Free kiflivel
Pelenczei Petra vegán burgonya és édesburgonya tócsnival (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Vegán sajtkrém Szafi Free burgonya tócsnival
Mazán Krisztina fotója:
Tóth Anita vegán kölestallérral (RECEPT ITT!) fogyasztotta, ezt írta fotójához: „Eddig bírtam a kísértését az új kamu sajtkrém receptet illetően, szkeptikus voltam, tuti nem is olyan jó DE, ez k**a finom. Minden „tej-betegnek” vegánnak, tej-kerülőnek erősen ajánlom ezt. Semmi hókuszpókusz, vagy csoda liszt, ahogy sokan nevezik, amiket eszek, csak 3 összetevő.”
Cselovszki Dominika Szafi Free serpenyős pizzát készített vegán „sajt”krémes feltéttel:
Vegán „sajtkrémes” Szafi Free pizza
Mariann vegán „sajtszószos” Szafi Free nokedlit (RECEPT ITT!) készített:
Vegán „sajtszószos” Szafi Free nokedli
Herbert Melinda vegán „sajtk”krémes szénhidrátcsökkentett pizzát (RECEPT ITT!) készített:
Szafi Free vegán „sajt”krémes szénhidrátcsökkentett pizza
@vegandio Instagramon osztotta meg fotóját, vegán sajtkrémes tésztát készített, ezt írta fotójához:
„Imádom amikor együtt gondolkozunk és jönnek az ötlete. Szafi közösség. Carbonara szalonnával. Na, persze vegán módra! A sajtszósz alaprecept kicsit több folyadékkal (víz vagy növényi tej), mehet bele fokhagyma és máris kész a szósz, vegán „szalonna pedig” egy padlizsánbébiből készült. (alaprecept ITT!)
Kockára vágott bedörzsöltem Szafi Reform füstsó, füstölt paprika és folyékony füst keverékével és kevés olajon megpirítottam. Ennyi az egész! Kedves Szafi Free fussilivel ettem, extra gyorsan, de ez egy ilyen nap!”
Vegán hamis carbonara szószos tészta
„”Sajt”krémes pizza, hát ez valami brutál jó! Atyavilág..ennyire finomat már nagyon rég ettem. Aki még eddig nem próbálta ki a Szafi új vegán „sajtkrém” receptjét az ne várjon tovább!”- írta fotójához Serfel Tímea
„VEGÁN „SAJT”SZÓSZ. Szafi sajtszósza mindent visz!! Imádom hogy olyan krémes, egy az egyben sajt ízű és a pocakomat sem bántja. Ma ez volt az ebédem és a másik fele az uzsonnám lesz, sokszor ennyi salátával”- írta fotójához Sallai Gabriella
Pelenczei Petra köleskolbászt (RECEPT ITT!) készített vegán „sajtkrémmel”:
Köleskolbász vegán sajtkrémmel
Pálinkás Évi vegán köleskolbászból (RECEPT ITT!), vegán „sajtkrémből” és zöldségekből készített rakottast, ezt írta:
„MINDEN BELE RAKOTTAS (3-4 főre):
5 apróbb édesburit meghámoztam, felkarikáztam, 2 közepes cukkinit szintén. Na ez volt az össz’ meló. Rétegezés 2 rétegben: édesburi, cukkini, köleskolbi köleses sajtkrém.
Lefedett jénai tálban 190 fokon, légkeveréssel 1 órát sütöttem, majd fedő nélkül rádurrantottam még kb. 15 percet, így csodásan megpirult a teteje. Vegán tejföllel megküldve ettük, és mindketten el voltunk ájulva, milyen jó.”
Vegán „sajt”krémes rakott krumpli köleskolbásszal
Németh Bianka fotója:
Fürst Eszter Szafi Free füstölt sajt ízű pogácsával (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Vegán „sajt”krém Szafi Free pogácsával
Juhász Vivien Szafi Free vegán cukkinis pogácsával (RECEPT ITT!) fogyasztotta, ezt írta fotójához: „Vacsorám: Szafi Free vegán sajtkrémmel töltött cukkinis pogácsa, zöldségekkel, nagyon finom és laktató Szafi új kattanása, imádjuk az ilyen ötleteid Szafi! Nálam ez tuti befutó lett.”
Vegán „sajtkrémes” cukkinis pogácsa
Pelenzei Petra sütőtökös „sajt”krémes tésztát készített, ezt írta fotójához:
„A tészta szárazon mérve 60 g volt (csak azért írtam le mert nem látszik a sajtkrém takarása miatt). (Szafi Free tészták ITT!) A hamis sajtkrémhez turmixoltam a sült sütőtököt, őrölt borsot, Szafi Reform gyömbérport. (Szafi Reform őrölt gyömbér ITT!) Tetejére Szafi Reform szárított bazsalikomot szórtam.” (Szafi Reform szárított bazsalikom ITT!)
Szafi Free vegán „sajt”szószos tészta
Juhász Vivien újra elkészítette:
Vegán „sajt”krém Szafi Free cukkinis pogácsával
Pelenczei Petra Szafi Free hajdinatallérral (Szafi Free hajdinatallér ITT!) és sok-sok zöldséggel fogyasztotta.
Szafi Free vegán „sajtkrémes” hajdinatallér
Mazán Krisztina is elkészítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!